SPOR Junior Camp

12 tineri. 7 zile. 5 mentori. 12 transformări.

VLAHA, CJ

24 feb – 1 mar 2020
Casa Barolo, Vlaha, Cluj

Ce facem, cu cine și de ce

Selectăm într-un proces public și transparent 12 tineri din Cluj, cu vârsta între 16 și 25 de ani, elevi, absolvenți sau studenți ai unor instituții școlare de prim rang. Îi ducem pentru șapte zile într-o tabără în afara orașului. Fiecare trebuie să prezinte, ca să participe la selecție, un eseu de maxim 1000 de cuvinte sau un material multimedia de mărime comparabilă, în care să explice cum înțelege responsabilitatea și în ce fel o manifestă în prezent.

Tema fundamentală a programului educațional este “asumarea responsabilității”. Responsabilitate față de sine și față de mediul social, responsabilitate pentru viața, faptele și cariera fiecăruia.

Participanții acceptați în program asimilează cunoștintele și metodele necesare pentru a formula, respecta și promova propriul set coerent și durabil de valori și principii fundamentale. Toți cei 12 cursanți participă la program pe baza unor burse subvenționate integral de către Școala SPOR. Cazarea, masa, cursurile și programele extra-educaționale sunt acoperite integral de către Școala SPOR, cu sprijinul sponsorilor.

Fiecare din cei 12 participanți este oficial bursierul unuia dintre sponsori, va trebui să țină un jurnal zilnic și să alcătuiască un scurt raport video la început și la final, material care va fi prezentat selectiv publicului și reprezentanților sponsorului.

Conceptul

Responsabilitatea se învață și se exersează zi de zi. Într-o lume în care oamenii “au uitat” să își asume conștient responsabilitatea pentru viața si pentru cariera lor, Școala Pentru Oameni Responsabili a creat o experiență educațională interactivă care demonstrează că responsabilitatea poate fi educată și exersată asumat în fiecare zi.

Am pus la cale în 2019 un experiment social și educațional care provoacă participanții să fie 100% onești cu ei înșiși și cu cei din jur, timp de o săptămână. La SPOR Junior Camp, 12 adolescenți, izolați timp de șapte zile la o pensiune din afara orașului, participă la un program de transformare personală ghidat de o serie de mentori.

Obiectivul programului este construirea și dezvoltarea unui standard comportamental individual care asigură asumarea conștientă a responsabilității individuale, pe termen lung. Rezultatele taberei din 2019 ne dau încrederea de a continua proiectul cu ediția a doua, în 2020.

Șapte zile de transformare individuală

Cursanții învață să se analizeze și să se cunoască în profunzime, să se integreze în contextul social, să conștientizeze propriile gânduri și emoții și să formuleze mesaje și acțiuni conforme propriilor principii. Evoluția celor 12 cursanți este documentată individual, dar și urmărită și ilustrată video. Ei participă la un interviu filmat la intrarea în program și la un alt interviu, la încheierea programului, în care vor sintetiza principalele elemente ale evoluției individuale.

Fiecare participant va formula un testimonial în care va identifica specific pașii parcursi în propia dezvoltare, beneficiile personale ale acestei experiențe educaționale, precum și acțiunille viitoare pe care și le asumă concret pentru a fi un om mai responsabil și mai bun.

Acesta este filmul realizat la finalul programului de anul trecut:

Ce trebuie să știi

Data, locul și formatul

Tabără pentru 12 tineri extraordinari și merituoși. Casa Barolo, Vlaha, între 24 februarie și 1 Martie 2020.

Plecarea din Cluj luni 24 februarie, revenirea duminică 1 Martie, transport asigurat de organizatori. Coordonatele exacte ale plecării și sosirii sunt comunicare doar participanților și părinților lor.

Grupa

12 cursanți, fete și băieți, elevi de liceu sau studenți care au împlinit sau vor împlini în anul 2020 orice vârstă cuprinsă între 16 și 25 de ani.

Toate locurile în această tabără sunt oferite de Școala SPOR, ca bursă subvenționată 100%, cu sprijinul sponsorilor.

Limba de comunicare

Conținutul cursului și al materialelor multimedia oferite este în limba engleză română (70%) și limba engleză (30%), participanții trebuie să cunoască limba engleză la nivel minim B1.

Cost de participare

Participanții nu vor suporta niciun cost.

Înscrieri

Candidații care doresc să participe la SPOR JUNIOR CAMP 2020 trebuie să prezinte un eseu de maxim 1000 de cuvinte sau un material multimedia de mărime comparabilă, în care să explice cum înțelege responsabilitatea și în ce fel o manifestă în prezent.

Materialele vor fi expediate prin e-mail (dacă sunt eseuri) sau postate ca materiale multimedia pe o platformă publică și trimise ca link prin e-mail. Adresa de e-mail la care vor fi trimise materialele este info@scoalaspor.ro, având ca subiect ”Candidat SPOR Junior Camp 2020”.

Termenul limită de expediere a candidaturilor este 5 februarie 2020, ora 23.00. Anunțarea celor 12 câștigători se va face public, dar și prin e-mail direct către câștigători, la data de 10 februarie 2020.

Înregistrare foto și video

Evenimentul va fi filmat (parțial) și fotografiat, iar materialele rezultate vor fi utilizate pentru producția unor materiale de promovare, prezentare în mass media și pentru arhiva Școlii SPOR. Participanții își vor exprima acordul în scris în acest sens, conform GDPR.

Coordonatorul programului
Adrian Popa Tutore Scoala SPOR
Adrian Popa

Adrian Popa este absolvent al Universității Tehnice din Cluj, certificat ca Formator, Manager de Proiect și Manager de Resurse Umane, absolvent al Programului de Management Performant, și are o specializare în Managementul Afacerilor Online. Este doctorand al Universității Babeș-Bolyai – FSPAC, cu o teză despre asumarea responsabilității și educarea integrității în echipe și organizații.

Are o experiență de peste 15 ani în management și leadership, conducând echipe și departamente de HR, vânzări sau Training în cadrul companiilor Orange, OMV Petrom, Electrogrup, iQuest, BT Aegon și NewMindset Consulting.

Ca trainer și mentor, a livrat peste 2500 de ore de training și consultanță în diverse companii. A dezvoltat programe strategice de training personalizate la cultura organizațională în Petrom și iQuest, țînând cont de strategia pe termen mediu și lunga companiilor. Ca HR Manager, a creat și implementat sisteme de management al performanței în companii din sectorul Oil&Gas și IT.

La Școala SPOR, Adrian Popa conduce programele educaționale de asumare a responsabilității, dezvoltare a integrității și trainingurile de colaborare productivă și comunicare eficientă în organizații și echipe.

Mentorii:
Cei patru mentori invitați să susțină sesiuni de educație, training și interacțiune cu cei 12 participanți sunt:
 
  • Oana Mîndruț – formator, scriitor, comunicator și tutor al Școlii SPOR
  • Andrei Țigănaș – sculptor de voci, trainer de public speaking, tutor al Școlii SPOR
  • Vlad Buzoianu – CEO al CBC – Cluj Business Center
  • Constantin Covaliu – CEO al companiilor WhyNotUs și eMagic și
  • Doru Șupeală – managing partner și tutor al Școlii SPOR.

Programele Educaționale ale Școlii SPOR

CMC a fost creat ca un hub de learning și conlucrare „pe bune”, din care toți să tragem cele mai bune foloase, în moduri elocvente și prietenoase. Evenimentul e gândit sub forma unor întâlniri lunare cu caracter informal dedicat specialiștilor și pasionaților din toate domeniile aflate sub marea umbrelă a Marketingului.
Doru Șupeală
Două zile de workshop care asigură o abordare strategică, integrală și integrată a Calității în Software. Obținerea calităţii unui produs software nu se realizează numai prin testare, ci orientarea spre calitate este necesară încă din fazele inițiale de definire a proiectului.
Monica Chiș
Conferințe publice, educație informală și interactivă. Creștem Lideri. Construim Viitor. Aducem în fața publicului personalități excepționale, lideri autentici cu idei valoroase și experiențe interesante, împărtășite prin dezbatere și interacțiune.
Costin Dămășaru
Succesul în afaceri nu vine din noroc sau întâmplare, ci din planificare. Două zile de training intensiv și interactiv care formează liderii facilitatori ai unui viitor durabil pentru echipele și organizațiile lor. Business Strategy.
Florin Șomodi
Primii pași corecți în Product Management: cum să devii un Business Analyst sau Product Owner de succes.
Andrei Adam
Masterclass pentru antreprenori, top și middle manageri, profesioniști și practicieni din HR și Marketing. Conținut puternic actualizat după 4 ani de consultanță în employer branding și 18 luni de în proiectul Hacking Work.
Doru Șupeală
Un curs despre mentalitatea copywriterului și mintea sa creativă, care prilejuiește o călătorie fascinantă și educativă în lingvistică, semiotică, psihologie, sociologie și antropologie, totul condimentat cu mult umor.
Florin Dumitrescu
Masterclass de două zile pentru antreprenori, top manageri și profesioniști din Marketing și Advertising susținut de Mihai BONCA, CEO BrandArchitects.
Mihai Bonca
A pragmatic approach to identifying, analysing, quantifying and managing risks and opportunities by Peter Leeson, Culture and Transformation Consultant.
Peter Leeson
Product Management la nivel avansat, pentru profesioniști și practicieni. Gândire strategică, exerciții practice și structuri de lucru, elemente tactice avansate, roluri, tactici și metodologii eficiente în dezvoltarea de produs.
Andrei Adam
A micro-MBA for HR professionals. Internationally accredited certification programme, developed in partnership with the University of Suffolk – delivered by Professor Andrew Taylor – Senior Lecturer at Staffordshire University.
Andrew Taylor
Workshop de Creativitate și Inovație focalizat pe Business și crearea de valoare economică nouă. Ideal pentru antreprenori, manageri și lideri de echipe, în organizațiile care înțeleg contribuția strategică a creativității.
Doru Șupeală
În parteneriat cu șapte companii IT cu prestigiu și bună reputație, dezvoltăm și integrăm profesional cei mai buni oameni ai următoarei generații de ingineri software din România.
Vlad Ionescu
A micro-MBA for HR professionals. Internationally accredited certification programme, developed in partnership with the University of Suffolk – delivered by Professor Andrew Taylor – Senior Lecturer at Staffordshire University.
Andrew Taylor
Explorăm actualitatea mediului de business, tendințele cele mai importante și analizăm împreună transformarea continuă a conceptului de leadership.
Comunitate profesională care susține și promovează practici inovatoare și sănătoase pentru dezvoltarea organizațiilor, organizând evenimente informale de învățare și socializare. Dacă vrei să fii un game changer în HR, te așteptăm să te alături comunității noastre!
Tabără de Creativitate și Inovație, un experiment rar și o experiență unică de evadare din rutină și explorare profundă în lumea imaginației.
George Bonea
Workshop pentru profesioniști și practicieni. Grupați în trei echipe, analizăm, (re)construim și comunicăm Brandul de Angajator pentru organizații reale sau fictive alese de participanți. Metoda 5D: Discover – Design – Develop – Deliver + Differentiate.
Doru Șupeală
Credem că, în România, avem urgentă nevoie de un nou model de leadership, bazat pe empatie, modestie, pricepere, exemplu personal, disponibilitate și responsabilitate pe termen lung. Explorăm acest model împreună.
Magor Csibi
Un nou model de workshop, care oferă inițierea în domeniul Data Protection pentru toți cei interesați de o carieră în sectorul legalității și securității prelucrării datelor.
Tudor Galoș
O zi de workshop care oferă o abordare sintetică a Calității în Software. Structura teoretică a cursului este dublată de o serie consistentă de exerciții și studii de caz.
Monica Chiș
2024 © Școala SPOR. Website built by Tailored Layouts.