Programe Educaționale

Product Management 1.0.1. – Business Analysis Fundamentals

Susținut de Andrei Adam

Introducere în Dezvoltarea și Managementul Produselor - o abordare tactică a cunoștințelor și practicilor specifice și indispensabile rolului de Business Analyst, Product Owner sau Product Manager.

Product Management

Curs introductiv în Dezvoltarea și Managementul unui Produs, valabil atât în industria IT cât și în orice alt sector de activitate unde există o tendință de digitalizare, fie chiar și într-un stadiu incipient.

O abordare completă, pragmatică și profesionistă în care aspectele teoretice sunt armonizate cu aplicații practice și mult bun simț, pentru a parcurge corect și coerent primii pași profesionali în crearea unui produs sau serviciu.

Un program educațional ideal atât pentru cei care lucrează deja ca Business Analyst sau Product Owner, cât și pentru cei care doresc să dezvolte o carieră în managementul produselor într-un rol de Business Analyst sau Product Owner, ulterior Product Manager.

Un curs interactiv și practic de inițiere și perfecționare în domeniu, susținut de Andrei Adam, Senior Product Manager.

De la definiție la strategie, de la roluri la tactici de abordare, de la nevoile utilizatorilor și clienților la metodologii care să ajute implementarea și, nu în ultimă instanță, de la motivație la rafinamentul proceselor de gândire.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Cui se adresează

Acest curs de inițiere este destinat tuturor celor care își doresc o carieră ca Product Owner, Business Analyst, Product Manager, Project Manager, un rol de sales sau marketing în relație directă cu clienții sau pur și simplu vor să dezvolte un produs sau un serviciu care are componente digitale importante.

Cursul te va ajuta să înțelegi și să practici managementul de produs, fie că ești într-un moment de reorientare profesională și vrei o carieră într-o astfel de meserie, fie că urmărești doar aprofundarea cunoștințelor, fiind la început de drum într-un rol de business în industria IT sau orice alt domeniu din economia modernă.

Cursul îți este de folos la fel de bine și dacă ai un proiect personal și vrei să te așezi în piață într-un mod profesionist, sau dacă te gândești să pornești un start-up. Un produs poate fi orice, de la o carte, până la organizarea unei petreceri, sau chiar o persoană.

Obiectivul cursului este să ofere o viziune completă, corectă și coerentă asupra dezvoltării de produs, parcurgând totodată prin exercițiu toate etapele, astfel încât la final participanții să fie mai bine informați și conștienți de pașii pe care îi au de făcut pentru a-și atinge obiectivele.

Conceptul

Cursul combină teoria și practica, în egală măsură. Prezentarea detaliată a informațiilor teoretice despre Product Management este însoțită de aplicații practice, studii de caz, dezbateri și exerciții individuale și de echipă. Participanții primesc în timpul cursului și la final un set de instrumente de lucru și o mini-bibliotecă de resurse auxiliare și de documentare.

Acest curs și Cartea “Building Product Management Fundamentals – Outlander’s Guide to The World of Product” pe care participanții la curs o vor primi gratuit, sunt rezultatul a mai bine de opt ani de practică profesională și documentare continuă în ceea ce privește dezvoltarea de produs.

Tranziționând către IT după un deceniu de banking, Andrei Adam a fost pe rând Business Analyst, Product Owner, apoi Product Manager, dezvoltând produse digitale globale în diverse industrii și sectoare economice, pentru companii ca Accenture, PaddyPowerBetfair sau 3PillarGlobal. În prezent, Andrei coordonează echipe de Business Analysts în mai multe proiecte de dezvoltare a unor produse digitale.

Structura cursului

Acest curs este gândit ca o călătorie de la A la Z prin tot ceea ce înseamnă munca unui Business Analyst sau Product Owner, punand accent pe bunele practici specifice industriei software.

Urmând acest program, profesioniștii din domeniu vor aborda procesul de dezvoltare de produs într-un mod corect si coerent, eficient pentru business, și nu improvizat sau „după ureche”, cum se întâmplă din păcate în cazul multor analiști de business care îndeplinesc astfel de roluri fără să fi avut șansa de a beneficia de mentorat adecvat, în consecință fără a înțelege pe deplin specificul și complexitatea profesiei.

Temele majore ale cursului:

 • Stakeholder management – Learning how to identify, categorize and communicate with our stakeholders;
 • Requirements & backlog management – User Story mapping and writing, requirements and backlog management;
 • The Agile SCRUM framework – Roles, ceremonies, artifacts, and ways of working;
 • Tips & tricks – What you can’t read about in books.

Vom aborda și următoarele subiecte:

 • Becoming the storyteller
 • Building trust
 • Finding the balance between strategy and tactics
 • Agile as a state of mind
 • Solving problems creatively
 • Emotional intelligence

Fiecare capitol are și o sesiune practică. Programul include pauze de cafea și relaxare. Pauza de prânz durează 90 de minute, masa de prânz nu este inclusă în prețul cursului.

Ce trebuie să știi
 • Minimum 12 cursanți, maximum 20 de cursanți.
 • Conținutul cursului și al materialelor multimedia oferite este în limba română (70%) și limba engleză (30%), participanții trebuie să cunoască limba engleză la nivel minim B1.
 • Costul cursului va fi comunicat la momentul programării exacte a evenimentului. Școala SPOR va acorda burse 100% subvenționate pentru cel puțin doi participanți. În cazul în care ești interesat(ă) de acest program, te rugăm să te preînscrii, fără a avea orice altă obligație. Ne vei ajuta astfel să știm care este nivelul de interes și să acordăm prioritate organizării cursului în localitatea ta.
 • Pentru orice întrebare aveți despre acest program, scrieți la info@scoalaspor.ro
Cine livrează acest curs

Product Management

Andrei Adam este Senior Product Manager și are o experiență bogată în dezvoltarea de produse și servicii, acumulată în companii și industrii dintre cele mai diverse (Accenture – payments, PaddyPowerBetfair – gambling, hipMenu – food delivery, 3 Pillar Global – pharma, education). Cariera în industria IT i-a fost precedată de o perioadă de 10 ani cu roluri în industria bancară (BT, ABN AMRO, BRD).

Tranziționând către IT după un deceniu de banking, Andrei Adam a fost pe rând Business Analyst, Product Owner, apoi Product Manager, dezvoltând produse digitale globale în diverse industrii și sectoare economice, pentru companii ca Accenture, PaddyPowerBetfair sau 3PillarGlobal. În prezent, Andrei coordonează echipe de Business Analysts în mai multe proiecte de dezvoltare a unor produse digitale.

A publicat o carte cu caracter introductiv în lumea dezvoltării de produs, a publicat două cărți cu povești în versuri pentru copii, este pasionat de product management, de scris și fotografie. La Școala SPOR, Andrei Adam susține programele educaționale de Product Management.

Testimoniale

Cursul de Product Management al lui Andrei Adam este bine structurat, am primit mereu răspunsuri la întrebări, cu siguranță îl voi recomanda și colegilor mei. Am apreciat implicarea și faptul că am facut exerciții practice în echipă. Ar fi util un curs mai avansat pentru cei ce dorim să aprofundăm subiectul.

Mihai G.

Product Manager IT, Cluj

Cursul lui Andrei Adam are o structură bună și oferă exact ceea ce scrie în descriere, introducerea perfectă în Product Management. A atins toate punctele unde simțeam eu că am lacune. Mi-aș dori să ne reîntâlnim în viitor la un curs nou în care sa aprofundăm stakeholder management, provocările cu echipa de development, etc.

Adina C.

Product Owner IT, Cluj

Apreciez că am primit informații din zona productivă, Andrei ne-a explicat cu pasiune cum se aplică in practică teoria. Totodată am simțit ce înseamnă să fii Product Manager, când am făcut exercițiul practic care ne-a dus prin toate activitățile acestui rol.

Cosmin Jărdianu

Marketing Manager, companie de servicii Cluj

Pentru mine a fost exact cursul de care aveam nevoie pentru a decide o schimbare în carieră – tot ce am făcut până acum a fost ”learning by doing” astfel încât ziua de curs m-a ajutat să văd imaginea de ansamblu și să înțeleg unde intră fiecare piesă din puzzle. Dacă înainte de curs aveam îndoieli că aș putea face acest switch în carieră, acum îmi dau seama că aș putea face față destul de bine în noul rol. Sunt recunoscător lui Andrei pentru idei și sprijin, dar mai ales pentru atitudinea foarte deschisă și directă.

Ovidiu C.

Manager de vânzări, companie de servicii financiare Cluj

Un curs foarte bine structurat, cu o tentă foarte practică, care m-a ajutat să îmi ordonez informațiile existente și să pot construi în continuare pe acest subiect într-un mod mai structurat. Admirabilă atitudinea lectorului.

Florin M.

Product Owner, companie IT Cluj

Foarte fain acest curs, informația este foarte utilă, chiar ajută la structurarea unor informații preexistente și la clarificarea unor aspecte care țin de zona de produs și de managementul acestuia. O bază teoretică și practică foarte bună, se poate construi solid pornind de aici.

Diana Ujică

Scrum Master, companie IT, Cluj

Mi-a plăcut tare mult "stilul" trainerului: fără "figuri", direct, ancorat în realitatea pieței si a jobului pe care îl face. Apreciez volumul de informații oferit, deschiderea si abordarea frontală a întrebărilor și disponibilitatea de a oferi sprijin concret in evoluția viitoare a carierei.

Călin B.

Junior Product Manager, companie IT, Cluj

Product Management 1.0.1. – Business Analysis Fundamentals

Formular de pre-înscriere

Dacă ești interesat(ă) de acest program, te rugăm să completezi acest formular.

Datele tale personale și de contact vor fi păstrate în mod securizat pe serverul intern al Școlii SPOR și utilizate exclusiv pentru a te informa despre lansarea și dezvoltarea acestui program educational.

Școala SPOR

Celelalte Programe Educaționale

Recrutăm, selectăm, pregătim teoretic și practic și antrenăm pentru angajare inginerii software juniori pe care companiile IT și-i doresc, dar nu au resursele sau expertiza completă pentru a îi identifica, selecta, crește și integra.
Vlad Ionescu
Workshop de Creativitate și Inovație focalizat pe Business și crearea de valoare economică nouă. Ideal pentru antreprenori, manageri și lideri de echipe, în organizațiile care înțeleg contribuția strategică a creativității.
Doru Șupeală
O zi de workshop care oferă o abordare sintetică a Calității în Software. Structura teoretică a cursului este dublată de o serie consistentă de exerciții și studii de caz.
Monica Chiș
Product Management la nivel avansat, pentru profesioniști și practicieni. Gândire strategică, exerciții practice și structuri de lucru, elemente tactice avansate, roluri, tactici și metodologii eficiente în dezvoltarea de produs.
Andrei Adam
Workshop pentru profesioniști și practicieni. Grupați în trei echipe, analizăm, (re)construim și comunicăm Brandul de Angajator pentru organizații reale sau fictive alese de participanți. Metoda 5D: Discover – Design – Develop – Deliver + Differentiate.
Doru Șupeală
A micro-MBA for HR professionals. Internationally accredited certification programme, developed in partnership with the University of Suffolk – delivered by Professor Andrew Taylor – Senior Lecturer at Staffordshire University.
Andrew Taylor
A micro-MBA for HR professionals. Internationally accredited certification programme, developed in partnership with the University of Suffolk – delivered by Professor Andrew Taylor – Senior Lecturer at Staffordshire University.
Andrew Taylor
Masterclass de două zile pentru antreprenori, top manageri și profesioniști din Marketing și Advertising susținut de Mihai BONCA, CEO BrandArchitects.
Mihai Bonca
2022 © Școala SPOR. Website built by Tailored Layouts.