Andrei Adam 15
Programe Educaționale

Mind The Product Workshop: Strategia Dezvoltării de Produs

Susținut de Andrei Adam

Workshop pentru dezvoltarea de produs - nivel avansat, dedicat profesioniștilor. Abordare strategică a produsului, cu structuri teoretice și aplicații practice de nivel înalt

Product Management

Workshop destinat profesioniștilor cu un nivel avansat de cunoștințe despre Dezvoltarea unui Produs sau Serviciu, de orice fel, din orice industrie sau sector economic, care include sau presupune și o componentă digitală.

Acest program oferă o abordare aplicată, pragmatică și profesionistă în care componenta teoretică este ilustrată și exersată intensiv prin aplicații și exerciții individuale și de grup. Curs teoretic și atelier practic susținut de Andrei Adam, Senior Product Manager.

Vei învăța și exersa atât strategie de produs, cât și dezvoltarea unor acțiuni tactice concrete care împlinesc viziunea strategică: ”Strategy without tactics is the slowest route to victory. Tactics without strategy is the noise before defeat.” – Sun Tzu, The Art of War

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Cui se adresează

Acest workshop este destinat tuturor celor care activează deja ca Product Owner, Business Analyst, Product Manager, Project Manager, au un rol de sales, customer service sau marketing în relație directă cu clientela sau pur și simplu creează ori dezvoltă un produs sau un serviciu destinat unei categorii de cumpărători.

Workshopul te va ajuta să înțelegi în profunzime și să profesezi managementul unui produs sau serviciu, fie că ești activ profesional în acest domeniu și vrei să crești în carieră în această profesie, fie că urmărești doar aprofundarea cunoștințelor și atingerea unei viziuni mature și complete, fiind interesat de business în general.

Este nevoie de o anumită mentalitate și o cantitate echitabilă de disciplină pentru a putea aborda în mod corespunzător provocările ciclului de viață al dezvoltării produsului.

Depășirea limitelor personale, fie autoimpuse, fie stabilite ca atare de mediul de afaceri, poate necesita un efort uriaș.

”Mie ce-mi iese?”, te vei întreba.

Această întrebare va rămâne mereu activă în adâncul subconștientului, pentru că este firesc să urmărim întotdeauna tot ceea ce ne servește cel mai bine interesului individual.

Prin urmare, schimbarea ar trebui să vină din noi înșine, altfel nu va fi durabilă. În această nouă eră a Agilității, trebuie să ne concentrăm asupra dezvoltării și creșeterii individuale, pentru a atinge cea mai bună versiune a propriei persoane, permițându-ne, astfel, să construim durabil și să obținem rezultate solide.

Conceptul

Ciclul de viață al unui produs și procesul de dezvoltare a produsului se pot derula mult mai eficient prin îmbunătățirea nivelului de cunoștințe și expertiză al managerului de produs.

Atenția specială a acestui program este focalizată pe calitatea interacțiunilor dintre managerul de produs și toți colaboratorii săi, părți interesate de produs (clienți, furnizori, colaboratori, finanțatori, chiar și competitori).

Un element strategic al workshopului este învățarea modului de gestionare a produsului dincolo de latura tactică de zi cu zi a acestuia. Ținta este de a dobândi o înțelegere practică de mare anvergură a rolurilor, responsabilităților și oportunităților de acțiune specifice tuturor funcțiilor implicate direct în dezvoltarea produsului.

Cursanții vor depăși granițele rolului de product manager și vor explora zona de strategie, devenind astfel un partener ideal cu mentalitate și anvergură pentru business, perfect capabil să înțeleagă și să treacă rapid prin mai multe ipostaze: de la analist de business la consultant, de la project manager la team leader și din nou la postura de manager al produsului.

Scopul acestui atelier este de a declanșa în fiecare participant un proces sănătos de schimbare și evoluție individuală, cu un impact pozitiv asupra realizărilor profesionale prin dezvoltarea cunoștințelor și abilităților personale.

Acest program îmbină teoria și practica, punând accent pe aplicarea concretă a cunoștințelor și exerciții. Cunoștințele teoretice despre Product Management sunt dublate de aplicații, studii de caz, dezbateri și exerciții individuale și de echipă.

Participanții primesc în timpul cursului și la final un set de instrumente de lucru și o mini-bibliotecă de resurse auxiliare și documentare.

Impactul cursului în afacerea ta

Workshopul oferă oportunitatea unei abordări mature, complexe și complete a managementului de produs, prin înțelegerea profundă și exersarea interacțiunilor fundamentale cu clientela și utilizatorii, dar și a diverselor ipostaze și roluri esențiale în ciclul de viață complet al produsului.

Dobândești cunoștințe aprofundate și corect sintetizate, expertiză prin interacțiune și experiență prin exerciții individuale și metode colaborative. Crești nivelul de conștientizare, implicare, eficacitate și eficiență pe care îl ai acum în profesia ta.

Structura cursului

Cele mai importante capitole:

 • OKRs – Objectives, key results, and all the right questions;
 • Goals – How to surface and articulate specific goals;
 • Personas & User Journeys – Uncovering our users’ needs, their pain points, and desires;
 • Requirements & Roadmap – From discovery to definition and transition to tactics.

 

Vom aborda și următoarele subiecte:

 • Becoming the storyteller
 • Building trust
 • Finding the balance between strategy and tactics
 • Agile as a state of mind
 • Solving problems creatively
 • Emotional intelligence

Programul include pauze de cafea și relaxare. Pauza de prânz durează 90 de minute, masa de prânz nu este inclusă în prețul cursului.

Ce trebuie să știi
 • Minimum 12 cursanți, maximum 20 de cursanți.
 • Conținutul cursului și al materialelor multimedia oferite este în limba română (70%) și limba engleză (30%), participanții trebuie să cunoască limba engleză la nivel minim B1.
 • Costul cursului va fi comunicat la momentul programării exacte a evenimentului. Școala SPOR va acorda burse 100% subvenționate pentru cel puțin doi participanți. În cazul în care ești interesat(ă) de acest program, te rugăm să te preînscrii, fără a avea orice altă obligație. Ne vei ajuta astfel să știm care este nivelul de interes și să acordăm prioritate organizării cursului în localitatea ta.
 • Pentru orice întrebare aveți despre acest program, scrieți la info@scoalaspor.ro
Cine livrează acest curs

Product Management

Andrei Adam este Senior Product Manager și are o experiență bogată în dezvoltarea de produse și servicii, acumulată în companii și industrii dintre cele mai diverse (Accenture – payments, PaddyPowerBetfair – gambling, hipMenu – food delivery, 3 Pillar Global – pharma, education). Cariera în industria IT i-a fost precedată de o perioadă de 10 ani cu roluri în industria bancară (BT, ABN AMRO, BRD).

Tranziționând către IT după un deceniu de banking, Andrei Adam a fost pe rând Business Analyst, Product Owner, apoi Product Manager, dezvoltând produse digitale globale în diverse industrii și sectoare economice, pentru companii ca Accenture, PaddyPowerBetfair sau 3PillarGlobal. În prezent, Andrei coordonează echipe de Business Analysts în mai multe proiecte de dezvoltare a unor produse digitale.

A publicat o carte cu caracter introductiv în lumea dezvoltării de produs, a publicat două cărți cu povești în versuri pentru copii, este pasionat de product management, de scris și fotografie. La Școala SPOR, Andrei Adam susține programele educaționale de Product Management.

Testimoniale

Foarte fain acest curs, informația este foarte utilă, chiar ajută la structurarea unor informații preexistente și la clarificarea unor aspecte care țin de zona de produs și de managementul acestuia. O bază teoretică și practică foarte bună, se poate construi solid pornind de aici.

Diana Ujică

Scrum Master, companie IT, Cluj

Mi-a plăcut tare mult "stilul" trainerului: fără "figuri", direct, ancorat în realitatea pieței si a jobului pe care îl face. Apreciez volumul de informații oferit, deschiderea si abordarea frontală a întrebărilor și disponibilitatea de a oferi sprijin concret in evoluția viitoare a carierei.

Călin B.

Junior Product Manager, companie IT, Cluj

Pentru mine a fost exact cursul de care aveam nevoie pentru a decide o schimbare în carieră – tot ce am făcut până acum a fost ”learning by doing” astfel încât ziua de curs m-a ajutat să văd imaginea de ansamblu și să înțeleg unde intră fiecare piesă din puzzle. Dacă înainte de curs aveam îndoieli că aș putea face acest switch în carieră, acum îmi dau seama că aș putea face față destul de bine în noul rol. Sunt recunoscător lui Andrei pentru idei și sprijin, dar mai ales pentru atitudinea foarte deschisă și directă.

Ovidiu C.

Manager de vânzări, companie de servicii financiare Cluj

Cursul de Product Management al lui Andrei Adam este bine structurat, am primit mereu răspunsuri la întrebări, cu siguranță îl voi recomanda și colegilor mei. Am apreciat implicarea și faptul că am facut exerciții practice în echipă. Ar fi util un curs mai avansat pentru cei ce dorim să aprofundăm subiectul.

Mihai G.

Product Manager IT, Cluj

Cursul lui Andrei Adam are o structură bună și oferă exact ceea ce scrie în descriere, introducerea perfectă în Product Management. A atins toate punctele unde simțeam eu că am lacune. Mi-aș dori să ne reîntâlnim în viitor la un curs nou în care sa aprofundăm stakeholder management, provocările cu echipa de development, etc.

Adina C.

Product Owner IT, Cluj

Apreciez că am primit informații din zona productivă, Andrei ne-a explicat cu pasiune cum se aplică in practică teoria. Totodată am simțit ce înseamnă să fii Product Manager, când am făcut exercițiul practic care ne-a dus prin toate activitățile acestui rol.

Cosmin Jărdianu

Marketing Manager, companie de servicii Cluj

Un curs foarte bine structurat, cu o tentă foarte practică, care m-a ajutat să îmi ordonez informațiile existente și să pot construi în continuare pe acest subiect într-un mod mai structurat. Admirabilă atitudinea lectorului.

Florin M.

Product Owner, companie IT Cluj

Mind The Product Workshop: Strategia Dezvoltării de Produs

Formular de pre-înscriere

Dacă ești interesat(ă) de acest program, te rugăm să completezi acest formular.

Datele tale personale și de contact vor fi păstrate în mod securizat pe serverul intern al Școlii SPOR și utilizate exclusiv pentru a te informa despre lansarea și dezvoltarea acestui program educational.

Școala SPOR

Celelalte Programe Educaționale

Recrutăm, selectăm, pregătim teoretic și practic și antrenăm pentru angajare inginerii software juniori pe care companiile IT și-i doresc, dar nu au resursele sau expertiza completă pentru a îi identifica, selecta, crește și integra.
Vlad Ionescu
Workshop de Creativitate și Inovație focalizat pe Business și crearea de valoare economică nouă. Ideal pentru antreprenori, manageri și lideri de echipe, în organizațiile care înțeleg contribuția strategică a creativității.
Doru Șupeală
O zi de workshop care oferă o abordare sintetică a Calității în Software. Structura teoretică a cursului este dublată de o serie consistentă de exerciții și studii de caz.
Monica Chiș
Workshop pentru profesioniști și practicieni. Grupați în trei echipe, analizăm, (re)construim și comunicăm Brandul de Angajator pentru organizații reale sau fictive alese de participanți. Metoda 5D: Discover – Design – Develop – Deliver + Differentiate.
Doru Șupeală
A micro-MBA for HR professionals. Internationally accredited certification programme, developed in partnership with the University of Suffolk – delivered by Professor Andrew Taylor – Senior Lecturer at Staffordshire University.
Andrew Taylor
A micro-MBA for HR professionals. Internationally accredited certification programme, developed in partnership with the University of Suffolk – delivered by Professor Andrew Taylor – Senior Lecturer at Staffordshire University.
Andrew Taylor
Masterclass de două zile pentru antreprenori, top manageri și profesioniști din Marketing și Advertising susținut de Mihai BONCA, CEO BrandArchitects.
Mihai Bonca
Succesul în afaceri nu vine din noroc sau întâmplare, ci din planificare. Două zile de training intensiv și interactiv care formează liderii facilitatori ai unui viitor durabil pentru echipele și organizațiile lor. Business Strategy.
Florin Șomodi
2022 © Școala SPOR. Website built by Tailored Layouts.