The Leadership Camp

Back to the Roots

Breb, Maramureș

19-21 iun 2020

Casa din Vale - Breb, MM

Tabăra pentru Lideri Responsabili – cu Adrian Popa și Doru Șupeală

Cui se adresează

Aceasta este o Tabără pentru Lideri Responsabili. Acest program se adresează antreprenorilor și liderilor de orice nivel din companii, instituții și organizații. Singurul criteriu de selecție a participanților este responsabilitatea, tabăra este dedicată exclusiv Liderilor Responsabili.

Liderii Responsabili sunt cei care vor să progreseze, să învețe, să creeze, să construiască, să se dezvolte și să înțeleagă mai bine schimbările din societate și economie, dar și să genereze la rândul lor schimbare în bine, îmbunătățire și progres.

Liderii Responsabili cred în știință, explorare, experiment și descoperire, învață continuu, sunt inteligenți și curioși, vor să știe mereu mai mult și sunt conștienți în același timp de cât de puțin știu, de fapt.

Liderii Responsabili au umor și pasiune, sunt liberi și creativi, curioși și curajoși, critici și imaginativi, identifică nevoi sau probleme și caută soluții, își asumă riscuri și urmăresc schimbarea în bine.

Liderii Responsabili sunt cinstiți, modești și atenți la cei din jur, toleranți și generoși, solidari și deschiși, respectă și susțin diversitatea, libertatea, egalitatea de șanse, ideile și culturile diferite.

Liderii Responsabili fac ce spun și spun ce fac, cred în oameni și în puterea de schimbare a acestora, în creativitate, colaborare și competiție corectă și contribuie voluntar la bunăstarea comunităților.

Conceptul

Obiectivul acestei prime ediții a Taberei de Leadership SPOR este să ofere o viziune documentată academic, dar și practic asupra Leadershipului modern, să prezinte modele, instrumente și concepte aplicate în prezent în cele mai performante organizații din lume, dar și o viziune concretă, completă și practică a conducerii oamenilor prin încredere, transparență, integritate, responsabilitate individuală și model personal.

Experiența educațională și interacțiunile umane din tabără vor da fiecărui participant oportunitatea de a (re)descoperi simplitatea, umanitatea, colaborarea, empatia, integritatea, decența, echilibrul și modestia și de a își (re)defini un model personal de leadership, pentru viitor.

Întreaga experiență proiectată pentru această evadare de trei zile din presiunea și zgomotul orașului are la bază cele trei valori fundamentale ale Școlii SPOR: libertatea, integritatea și creativitatea. Scoatem oamenii din oraș, îi decuplăm de la tehnologie și lumea digitală și îi ducem în una dintre cele mai frumoase zone naturale a țării, totodată un spațiu care conservă în mod autentic civilizația arhaică rurală, cu simplitatea, profunzimea și bogăția de sensuri și valori a culturii tradiționale.

În acest spațiu, tutorii vor livra participanților patru module care includ componente teoretice dar și practice, interacțiune și dezbatere. Fiecare dintre cele patru module conține două segmente teoretice de 75 de minute și un segment de dezbateri, interacțiuni, lucru individual și de echipă de 60 de minute, cu scurte pauze între cele trei segmente.

Structura cursului

Ziua 1 – Vineri 19 iunie
  •  11.00 – 13.00 – Sosirea participanților, cazare, mic tur introductiv al locurilor;
  • 13.00 – 15.00 – Masa de prânz.

 

Ziua 2 – Sâmbătă 20 iunie
NO PHONE & INTERNET DAY
  • 07.00 – 09.00 – Mic dejun și discuții informale

 

Ziua 3 – Duminică 21 iunie
  • 07.00 – 09.00 – Mic dejun și discuții informale

Ce trebuie să știi

Cazarea

în în în Cazarea se face în casele tradiționale care compun complexul Casa din Vale, care are rating Excepțional – 9,6 din 10 puncte maxim pe Booking.com, 4,86 puncte rating din maxim 5 pe Airbnb și rating 4,5 din maxim 5 pe Tripadvisor. Găsiți toate detaliile despre Roxana și Florin, gazdele noastre, și despre experiența fabuloasă de la Casa din Vale pe o sumedenie de surse online.

Recomandăm aceste articole, în care găsiți și galerii foto:
Elita României / Peter Lengyel / Ziarul Financiar / Monitorul de Cluj

Cazarea se va face în case, în grupuri de 2 până la 6 persoane de același sex, fiecare grup primind în stăpânire câte una dintre case și asumându-și responsabilitatea de a se organiza și acționa ca o echipă.
Fiecare cameră are maxim trei paturi, deci sunt maxim trei persoane într-o cameră. Unele paturi sunt duble, dar toate paturile au fost inventariate și alocate ca paturi single.
Casele au fiecare o singură baie cu dotări moderne complete, însă complexul dispune de baie de rezervă, în caz de urgențe 😊.

Alocarea participanților în camere/grupuri va fi făcută de către organizatori, conform configurației spațiilor de cazare:

  • Casa Călina – 4 locuri de cazare în paturi single distribuite în 2 camere, cu 1 baie;
  • Casa Faină – 4 locuri de cazare în paturi single distribuite în 3 camere, cu 1 baie;
  • Casa din Vale – 6 locuri de cazare în paturi single, distribuite în 3 camere, cu 1 baie;
  • Șura lui Costan – 3 locuri de cazare în paturi single, distribuite în 1 cameră, cu 1 baie.
„Sala de cursuri”

”Sala de cursuri” este, în principiu, în aer liber, în curtea interioară a complexului. În loc de birouri, scaune ergonomice și aer condiționat vom folosi baloți de paie, pălării și ochelari de soare și aer curat cu miros de fân, din producția locală. Aici au avut loc deja foarte multe evenimente similare, cursuri, spectacole, seri culturale, petreceri.

În caz de vreme nefavorabilă, pentru a ne feri de ploaie, spațiul va fi acoperit cu corturi. Dar avem cel puțin trei alternative în caz de vreme foarte rea (furtună): sala de mese, foișorul aflat în construcție în curtea complexului și podul din Șura lui Costan pot găzdui, la nevoie, derularea modulelor de curs. Evenimentul este programat în luna Iunie, când vremea în Breb este extraordinar de frumoasă și suficient de caldă pentru o experiență completă în aer liber.

Sala de Curs
Mâncarea: Restaurant Casa Lui Dochia

Masa de prânz, cina și mic dejunul vor fi asigurate de restaurantul Casa lui Dochia, aflat în incinta complexului Casa din Vale. Costul pentru toate mesele este inclus în taxa de participare.

Toate detaliile despre restaurant și menuri se află pe site-ul restaurantului: https://casa-lu-dochia.business.site/ sau pe pagina de Facebook Casa lu’ Dochia.

Participanții vor fi informați despre meniul exact pus la dispoziție pe întreaga durată a taberei, cu câteva zile înainte de eveniment și vor putea comunica opțiuni diferite în cazul nevoii e a avea un meniu special. Imagini și detalii despre restaurant găsiți AICI.

Transportul

Fiecare participant se deplasează independent către Breb și înapoi către casă. Vom intermedia discuțiile dintre participanți, pentru a se organiza eventual pentru deplasare în grup. Din Cluj, drumul durează maxim 5 ore dacă nu există evenimente pe traseu. Plecați din vreme dacă aveți un drum lung de parcurs, ca să nu pierdeți bogăția și frumusețea fiecărui moment pe care îl pregătim pentru voi, alături de gazdele noastre.

Recomandăm drumul prin Baia Mare – Baia Sprie – dreapta la Lidl – Cavnic – spre Ocna Șugatag. Cam cu 5 kilometri înainte de Ocna Șugatag se face un drum îngust la stânga, spre Breb, doi kilometri. Folosiți Google Maps cu destinație ”Casa din Vale”, ca să intrați pe traseul corect de la bun început. Alte aplicații v-ar putea duce pe trasee greșite, Google Maps funcționează perfect.

La intrarea în Breb, opriți-vă pentru 10 minute. Treceți mental din starea de stres specifică orașului și adaptați-vă la ritmul molcom și liniștit al satului. Drumul prin sat începe cu un kilometru de asfalt destul de rău întreținut, așa că va trebui să mergeți cu maxim 20 kilometri la oră.

Ultimul kilometru până la Casa in Vale va fi parcurs pe un drum pietruit de țară, care urcă și coboară pe dealuri, printre garduri vechi de lemn și pe lângă gospodării izolate, așa că deschideți geamurile, respirați adânc, bucurați-vă de peisaje și mergeți foarte încet, cu viteza întâi – viteză de 5 kilometri pe oră, ca să vă păstrați intacte atât starea de relaxare, cât și scutul mașinii 😉. La casa din Vale am văzut și autoturisme Fiat Punto, Opel Astra sau Dacia Logan, în luna ianuarie, pe drumuri în condiții de iarnă, deci destinația este perfect accesibilă pentru orice șofer calm, civilizat, relaxat și responsabil.

Sâmbătă 20 iunie 2020
NO PHONE & INTERNET DAY

Toți participanții, inclusiv gazdele, tutorii și invitații locali vor renunța la utilizarea telefonului mobil și a oricărei alte modalități de comunicare digitală cu exteriorul, în intervalul orar 07.00 – 20.00 (dinainte de mic dejun și până după cină – telefonul se închide după ce sună alarma, se lasă în cameră și se redeschide după încheierea cinei).

Durata, locul și formatul

Tabără de 3 zile (două nopți de cazare, 4 module de curs, două seri de entertainment, 3 mese pe zi), derulată între 19 și 21 iunie 2020 la Casa din Vale Breb.

Google Maps  //  Facebook Page

Grupa

Grupa completă este formată din 20 de participanți.

Avem doar 17 locuri disponibile de cazare (care includ cazare, curs, mese, pensiune completă fără băuturi alcoolice).

Două locuri la Masterclass sunt oferite de Școala SPOR, ca bursă subvenționată 100%, iar un loc este oferit de Casa din Vale Breb unui antreprenor din Maramureș.

Limba de comunicare

Conținutul cursului și al materialelor multimedia oferite este în limba română (70%) și limba engleză (30%), participanții trebuie să cunoască limba engleză la nivel minim B1.

Cost de participare

2000 lei pentru rezervări achitate până la 12 iunie 2020.

Costul este almost-all-inclusive și cuprinde cursurile, cazarea, momentele de entertainment, mic dejun, prânz și cină, cafea, ceai, apă, gustări. Costul nu include băuturi alcoolice și produse din tutun, jacuzzi, masaj, acces la sală de fitness, cosmetică și coafor, pe care de altfel nu le considerăm utile pentru această experiență, dar care (parțial!) pot fi cumpărate de la magazinele din vecinătate.

Organizatorul este ONG și emite factură (fără TVA). Rezervarea locului este confirmată doar după plata integrală a taxei de participare. Taxa de participare se returnează în proporție de 50% dacă participantul nu ajunge la eveniment și anunță acest lucru organizatorilor cel târziu la data de 15 iunie 2020, ora 10.00.

Burse

Școala SPOR și Casa din Vale Breb acordă trei burse integrale – acces gratuit la curs, un loc pentru pentru un mic antreprenor local, iar două locuri pentru elevi, studenți, manageri sau profesioniști care nu au posibilitatea de a plăti taxa de curs.

Pentru a aplica la burse: trimiteți un CV și o scurtă scrisoare de motivație la info@scoalaspor.ro până la data de 10 iunie 2020.

Înregistrare foto și video

Evenimentul va fi filmat (parțial) și fotografiat, iar materialele rezultate vor fi utilizate pentru producția unor materiale de promovare, prezentare în mass media și pentru arhiva Școlii SPOR. Participanții își vor exprima acordul în scris în acest sens, conform GDPR.

Tutorii acestul Program
Doru Șupeală

Doru Șupeală are un Executive MBA la Hull University Business School, Licență și Master în Marketing la FSEGA – Universitatea Babeș-Bolyai și a absolvit Jurnalism și Comunicare la Universitatea Transilvania Brașov. Este doctorand al Universității Babeș-Bolyai – FSEGA, cu o temă de cercetare în managementul creativității și inovației.

A fost director de marketing, comunicare sau procurement în mai multe companii locale sau multinaționale, între care Selgros, IKEA, Betfair, Onyx Beacon, Ramada Brașov sau InNuts Fund, jurnalist și manager editorial la ProTV, Radio Brașov și MixMediaGroup și consultant de comunicare al Autoliv.

A publicat o carte despre marketing digital (”Experiența Face Diferența” – Editura Libris, 2017), un articol științific despre employer branding (”Inspire to hire and win the war for talents” – Marketing from Information to Decision Journal – DeGruyter, Berlin, 2019), scrie pe propriul blog dorusupeala.ro și pregătește ”Cartea despre Employer Branding”, care va apărea în 2020 la o editură de prestigiu din România.

La Școala SPOR, Doru Șupeală susține programele educaționale de branding, strategie, marketing și comunicare, cursurile de creativitate și atelierele de ideație f(i) – Fabrica de Idei.

Adrian Popa Tutore Scoala SPOR
Adrian Popa

Adrian Popa este absolvent al Universității Tehnice din Cluj, certificat ca Formator, Manager de Proiect și Manager de Resurse Umane, absolvent al Programului de Management Performant, și are o specializare în Managementul Afacerilor Online. Este doctorand al Universității Babeș-Bolyai – FSPAC, cu o teză despre asumarea responsabilității și educarea integrității în echipe și organizații.

Are o experiență de peste 15 ani în management și leadership, conducând echipe și departamente de HR, vânzări sau Training în cadrul companiilor Orange, OMV Petrom, Electrogrup, iQuest, BT Aegon și NewMindset Consulting.

Ca trainer și mentor, a livrat peste 2500 de ore de training și consultanță în diverse companii. A dezvoltat programe strategice de training personalizate la cultura organizațională în Petrom și iQuest, țînând cont de strategia pe termen mediu și lunga companiilor. Ca HR Manager, a creat și implementat sisteme de management al performanței în companii din sectorul Oil&Gas și IT.

La Școala SPOR, Adrian Popa conduce programele educaționale de asumare a responsabilității, dezvoltare a integrității și trainingurile de colaborare productivă și comunicare eficientă în organizații și echipe.

Programele Educaționale ale Școlii SPOR

Un nou model de workshop, care oferă inițierea în domeniul Data Protection pentru toți cei interesați de o carieră în sectorul legalității și securității prelucrării datelor.
Tudor Galoș
O zi de workshop care oferă o abordare sintetică a Calității în Software. Structura teoretică a cursului este dublată de o serie consistentă de exerciții și studii de caz.
Monica Chiș
CMC a fost creat ca un hub de learning și conlucrare „pe bune”, din care toți să tragem cele mai bune foloase, în moduri elocvente și prietenoase. Evenimentul e gândit sub forma unor întâlniri lunare cu caracter informal dedicat specialiștilor și pasionaților din toate domeniile aflate sub marea umbrelă a Marketingului.
Doru Șupeală
Un curs despre mentalitatea copywriterului și mintea sa creativă, care prilejuiește o călătorie fascinantă și educativă în lingvistică, semiotică, psihologie, sociologie și antropologie, totul condimentat cu mult umor.
Florin Dumitrescu
Credem că, în România, avem urgentă nevoie de un nou model de leadership, bazat pe empatie, modestie, pricepere, exemplu personal, disponibilitate și responsabilitate pe termen lung. Explorăm acest model împreună.
Magor Csibi
În parteneriat cu șapte companii IT cu prestigiu și bună reputație, dezvoltăm și integrăm profesional cei mai buni oameni ai următoarei generații de ingineri software din România.
Vlad Ionescu
Masterclass de două zile pentru antreprenori, top manageri și profesioniști din Marketing și Advertising susținut de Mihai BONCA, CEO BrandArchitects.
Mihai Bonca
Comunitate profesională care susține și promovează practici inovatoare și sănătoase pentru dezvoltarea organizațiilor, organizând evenimente informale de învățare și socializare. Dacă vrei să fii un game changer în HR, te așteptăm să te alături comunității noastre!
A micro-MBA for HR professionals. Internationally accredited certification programme, developed in partnership with the University of Suffolk – delivered by Professor Andrew Taylor – Senior Lecturer at Staffordshire University.
Andrew Taylor
Conferințe publice, educație informală și interactivă. Creștem Lideri. Construim Viitor. Aducem în fața publicului personalități excepționale, lideri autentici cu idei valoroase și experiențe interesante, împărtășite prin dezbatere și interacțiune.
Costin Dămășaru
Succesul în afaceri nu vine din noroc sau întâmplare, ci din planificare. Două zile de training intensiv și interactiv care formează liderii facilitatori ai unui viitor durabil pentru echipele și organizațiile lor. Business Strategy.
Florin Șomodi
Explorăm actualitatea mediului de business, tendințele cele mai importante și analizăm împreună transformarea continuă a conceptului de leadership.
A micro-MBA for HR professionals. Internationally accredited certification programme, developed in partnership with the University of Suffolk – delivered by Professor Andrew Taylor – Senior Lecturer at Staffordshire University.
Andrew Taylor
Două zile de workshop care asigură o abordare strategică, integrală și integrată a Calității în Software. Obținerea calităţii unui produs software nu se realizează numai prin testare, ci orientarea spre calitate este necesară încă din fazele inițiale de definire a proiectului.
Monica Chiș
Product Management la nivel avansat, pentru profesioniști și practicieni. Gândire strategică, exerciții practice și structuri de lucru, elemente tactice avansate, roluri, tactici și metodologii eficiente în dezvoltarea de produs.
Andrei Adam
Workshop pentru profesioniști și practicieni. Grupați în trei echipe, analizăm, (re)construim și comunicăm Brandul de Angajator pentru organizații reale sau fictive alese de participanți. Metoda 5D: Discover – Design – Develop – Deliver + Differentiate.
Doru Șupeală
A pragmatic approach to identifying, analysing, quantifying and managing risks and opportunities by Peter Leeson, Culture and Transformation Consultant.
Peter Leeson
Tabără de Creativitate și Inovație, un experiment rar și o experiență unică de evadare din rutină și explorare profundă în lumea imaginației.
George Bonea
Workshop de Creativitate și Inovație focalizat pe Business și crearea de valoare economică nouă. Ideal pentru antreprenori, manageri și lideri de echipe, în organizațiile care înțeleg contribuția strategică a creativității.
Doru Șupeală
Primii pași corecți în Product Management: cum să devii un Business Analyst sau Product Owner de succes.
Andrei Adam
Masterclass pentru antreprenori, top și middle manageri, profesioniști și practicieni din HR și Marketing. Conținut puternic actualizat după 4 ani de consultanță în employer branding și 18 luni de în proiectul Hacking Work.
Doru Șupeală
2024 © Școala SPOR. Website built by Tailored Layouts.