Lansăm Evobyte – Junior Developers Accelerator

Istockphoto 1265176772 170667a

Am gândit o soluție parțială pentru criza de profesioniști din industria software: un program intensiv de pregătire și formare ”on the job” a unor noi generații de ingineri software, specializați în Java, Python și C# plus tehnologiile auxiliare.

Evobyte – Junior Developers Accelerator este un program intensiv cu durata de trei luni, coordonat de trei profesori tineri de la universitățile din Cluj și Oradea, toți cu experiență solidă ca ingineri software în companii de primă mărime.

Ce facem, concret? Recrutăm și selectăm tineri absolvenți de studii universitare de informatică și, în parteneriat cu companii din sectorul IT, le oferim șansa primei lor experiențe practice – crearea primului lor proiect concret, în echipe.

Practic, externalizăm și optimizăm ideea de internship ”on the job”, mai ales pentru organizațiile care nu au expertiza, timpul, specialiștii, cunoștințele și metodele funcționale de a face acest program de selecție și integrare să funcționeze ca la carte.

Fiecare firmă IT parteneră a programului va patrona una sau mai multe echipe de 5 juniori, va stabili tema și specificațiile proiectului practic la care va lucra fiecare echipă și va putea participa la recrutarea, selecția și monitorizarea săptămânală a progresului echipei respective.

Tutorii programului Evobyte se ocupă direct și continuu, vreme de trei luni, de pregătirea teoretică și practică a echipelor și de derularea proiectelor alocate, dar companiile IT partenere, prin reprezentanții lor, vor putea monitoriza direct evoluția juniorilor.

Companiile IT partenere vor oferi burse de studiu pentru cele trei luni ale programului pentru juniorii din grupa patronată și, la finalul celor trei luni, vor avea exclusivitate și apoi prioritate la angajarea celor mai buni absolvenți ai programului.

Știm că inginerii seniori sunt extraordinar de greu de găsit și mulți se duc spre freelancing pe proiecte internaționale. Știm că numărul de ingineri cu experiență medie este limitat și aceștia primesc zilnic 5-6 oferte de angajare diferite.

Știm în același timp că sunt mulți absolvenți sau studenți în ani terminali de studii universitare în informatică care au dificultăți în a obține primul lor loc de muncă, neavând experiență practică. Aici intervenim noi: le oferim învățare accelerată într-un set de tehnologii moderne și extrem de solicitate, dar și training intensiv aplicat, prin dezvoltarea unui proiect specific viitorului lor angajator.

Programul Evobyte este unul cu impact național și se poate derula în parteneriat cu orice companie IT din România: întregul program se poate derula online, avem toate platformele și materialele pregătite în acest sens, iar pentru partenerii din Cluj și Oradea avem și opțiunea unor sesiuni de pregătire fizice, față în față, la sediile companiilor partenere.

Ne propunem ca în luna noiembrie să identificăm cele 4-5 companii software alături de care să lansăm proiectul și să trecem la recrutarea și selecția primilor juniori din acest program.

Dați vă rog vestea mai departe, către companiile IT și către tinerii absolvenți și studenții din anii mari de la Informatică și Calculatoare.

Găsiți toate detaliile despre acest program pe site-ul Școlii SPOR, la secțiunea programe. Pentru informații suplimentare vă stau la dispoziție prin mesaje private sau pe mail la doru(at)scoalaspor(punct)ro.

Suntem SPOR – Școala Pentru Oameni Responsabili și vrem să contribuim direct și concret la performanțele celor mai buni profesioniști și ale celor mai bune organizații din economia României.

#CreștemLideri #ConstruimViitor #NextGeneration #Technology #InformationTechnology #SoftwareEngineers #SoftwareDevelopment #Java #Python #Csharp

Evobyte Junior Developers Accelerator
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Doru Șupeală
Doru Șupeală
Doru Șupeală are un Executive MBA la Hull University Business School, Licență și Master în Marketing la FSEGA – Universitatea Babeș-Bolyai și a absolvit Jurnalism și Comunicare la Universitatea Transilvania Brașov. Este doctorand al Universității Babeș-Bolyai – FSEGA, cu o temă de cercetare în managementul creativității și inovației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

2022 © Școala SPOR. Website built by Tailored Layouts.