Începem Evobyte 2022 – Junior Developers Accelerator C# & Java

Ești pasionat(ă) de tehnologie, software și programare.

Ești harnic(ă), disciplinat(ă), responsabil(ă) și de încredere.

Îți respecți cuvântul dat și, dacă începi o treabă, o duci la bun sfârșit cu succes.

Ești absolvent(ă) sau student(ă) în ani mari cu studii în Informatică sau ai învățat singur(ă) lucrurile cele mai importante legate de algoritmi, limbaje de programare și tehnologii digitale.

Vrei să lucrezi în industria software, dar încă nu ai experiența muncii în echipele de development și dezvoltării unor produse digitale. Vrei sa lucrezi în software dar nu știi de unde să începi, toți angajatorii cer o experiență pe care tu nu ai cum să o acumulezi.

Programul Evobyte creat de SPOR în parteneriat cu companiile software SocialBee, Gameloft, Riverbed și Qualitance îți oferă acum acces spre primul tău proiect software în echipă și implicit spre primul tău loc de muncă în industria software.

Bursele Evobyte îți oferă acces gratuit la un program de training intensiv extrem de valoros, cu durata de trei luni, la finalul căruia, dacă te ții de treabă, vei primi prima ta propunere de angajare în industria IT.

În programul educațional Evobyte – Junior Developers Accelerator identificăm, dezvoltăm și integrăm profesional cei mai buni componenți ai generației următoare de ingineri software din România, în parteneriat cu câteva companii IT cu prestigiu și bună reputație.

Pregătim teoretic și practic și antrenăm pentru angajare viitoarele generații de ingineri software juniori, pe care companiile IT și-i doresc.

Oferim tinerilor absolvenți de studii universitare în informatică sau pasionați autodidacți oportunitatea primei lor experiențe profesionale practice, principala barieră de care se lovesc în startul unei cariere.

Îți oferim șansa unui început serios de carieră în IT, ghidat și mentorat, cu sprijinul unor profesioniști remarcabili, simultan profesori la facultățile de informatică din Universități de top din România și practicieni experimentați în industria software.

Vei aprofunda teoretic unul dintre cele mai performante și populare limbaje de programare (Java sau C#) și vei lucra practic, timp de trei luni, alături de colegii tăi de echipă, la produsele tale, identice sau foarte similare cu ale companiilor care sunt pregătite să te angajeze.

În programul Evobyte, timp de trei luni, îți vei construi astfel nu doar fundamentul teoretic foarte solid pentru a fi aplicat în munca de zi cu zi, dar și propriul portofoliu de cod.

Vei învăța să lucrezi cu instrumentele specifice colaborării în echipă și vei înțelege cum este să lucrezi la un proiect concret, într-un grup de lucru. Vei cunoaște tehnologiile, metodele și instrumentele folosite de viitorul tău angajator, dar și o parte din viitorii tăi colegi, care îți vor fi mentori sau colegi de echipă.

În aceste trei luni, pe lângă mentorii de la Școala SPOR, vei avea șansa de a colabora direct, în sesiuni de lucru practic săptămânal, cu profesioniștii din companiile care sprijină programul și care, urmărind evoluția ta de învățare și lucru, îți vor oferi la final primul tău loc de muncă.

Programul Evobyte este mult mai mult decât un internship, fiindcă presupune un program de învățare intensă, cu informație foarte actuală și bine structurată și le oferă cursanților mentorat tehnic de înalt nivel teoretic aplicat pe proiecte concrete.

Programul Evobyte este livrat de profesioniști în software development care au expertiză și în partea didactică și au și autoritatea și experiența necesare pentru a ghida corect juniorii către o abordare serioasă, pragmatică, sistematizată, care îmbină cunoștințele teoretice avansate cu aplicațiile practice înțelese complet și corect.

Programul Evobyte se derulează pe durata a 12 săptămâni și include 125 de ore de predare, mentorat și asistență directă, 25 de ore de training colateral (Product & Project Management, QA, Personal Branding), plus 275 de ore de lucru individual și în echipă strict pe proiecte. Întâlnirile au loc față-în-față sau online, de minim două ori pe săptămână, iar întregul proces de învățare și dezvoltare este coordonat prin intermediul unei platforme digitale dedicate.

Evobyte este un program pragmatic de training on-the-job și on-the-tech-stack, în care juniorii lucrează practic cu tehnologiile și la aplicațiile specifice viitorilor lor angajatori și ajung la un nivel de practică și execuție corespunzător unei poziții de junior developer.

Programul Evobyte 2022 oferă minim 25 de locuri cu bursă, în echipele formate din câte 5 membri, susținute de companiile sponsori ai programului.

În cazul în care numărul de candidați va fi mare, iar nivelul de pregătire și motivație al acestora va fi unul foarte bun, Școala SPOR va extinde numărul de echipe, acordând mai multe burse subvenționate de tutorii și sponsorii Școlii Pentru Oameni Responsabili.

Ca să participi la programul Evobyte Junior Developers Accelerator 2022 va trebui să câștigi unul dintre locurile oferite în echipele următoare:

Echipa Riverbed (.NET C# + Angular) – Cluj, 5 locuri:

Vei lucra în C# si Angular pentru a dezvolta o aplicație web care va oferi diverse analize statistice pe seturi mari de date.

Echipa SocialBee (Java Spring si Spring Boot + Angular) – Cluj, 5 locuri

Vei lucra în Java și Angular pentru a dezvolta o aplicație web similara cu https://linktr.ee/.

Echipa Gameloft (C#, C/C++, Algoritmi si Structuri de date) – București, 5 locuri

– Vei lucra în C# si C++ pentru a-ți dezvolta gândirea creativă prin probleme de algoritmică și structuri de date și crearea unor jocuri.

Echipele Qualitance (Java Spring si Spring Boot + Angular) – București – 10 locuri (2 echipe)

Vei lucra în Java și Angular pentru a dezvolta o aplicație web complexă. Vei învăța bazele ambelor tehnologii, după care te vei specializa pe Java sau pe Angular.

Evobyte Cover 2022

Cursanții lucrează de la bun început în echipe de 5 membri, primesc la fiecare întâlnire teme, aplicații și sarcini de lucru individuale și colective și trebuie să rezolve cerințele formulate până la următoarea întâlnire.

La finalul programului, fiecare echipă va livra o aplicație full-stack completă și perfect funcțională, identică sau similară cu produsele la care juniorii vor lucra în cadrul companiei care patronează grupa respectivă.

Programul este creat și dezvoltat de Școala SPOR și coordonat de un grup de trei tineri profesori de informatică și limbaje de programare de la Facultatea de Informatică – UBB Cluj și Universitatea din Oradea, toți trei cu experiență solidă ca ingineri software în companii importante de software development, cu impact internațional.

Recrutarea și selecția juniorilor participanți la program se face printr-un proces dezvoltat la nivel național și are la bază un set de teste și interviuri care asigură un nivel înalt de pregătire teoretică deja existent.

La solicitarea companiilor partenere, componenții grupelor patronate pot fi selectați pe criterii de localizare geografică, pentru a facilita integrarea ușoară în organizații și echipe, după angajare.

Programul se adresează cu prioritate absolvenților de studii universitare de informatică și tinerilor pasionați care au acumulat un fundament teoretic consistent și de calitate și care pot asimila informații și abilități practice în mod intensiv.

Ca să te înscrii la acest program, trebuie să completezi procesul de aplicare prin intermediul Linkedin. Este obligatoriu să depui un CV în care să detaliezi educația și experiența pe care le ai în domeniul software, să precizezi orașul de reședință (ideal Cluj sau București) și tehnologia de care ești interesat(ă).

După primirea candidaturii, echipa Școlii SPOR va face analiza candidaturii și, pentru candidații considerați potriviți, va derula o serie de teste online (de cunoștințe în domeniu) și de interviuri, la care vor participa și reprezentanții companiilor partenere.

Termenul de primire a candidaturilor pentru programul Evobyte este 3 aprilie 2022, iar recrutarea și selecția candidaților pentru grupele anunțate se va derula până la data de 10 aprilie 2022, moment din care începe programul efectiv.

Prin acest parteneriat, companiile IT care susțin programul și sponsorizează echipele: participă în mod direct la recrutarea, selecția și la pregătirea practică a juniorilor selectați; susțin în mod direct, ca parteneri și sponsori ai programului, una sau mai multe grupe de cursanți și propun aplicațiile la care aceștia vor lucra; au prioritate absolută la ofertarea și angajarea juniorilor din grupele respective, în timpul sau la finalul programului.

Pentru informații suplimentare: e-mail la camelia (at) scoalaspor (punct) ro.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Doru Șupeală
Doru Șupeală
Doru Șupeală are un Executive MBA la Hull University Business School, Licență și Master în Marketing la FSEGA – Universitatea Babeș-Bolyai și a absolvit Jurnalism și Comunicare la Universitatea Transilvania Brașov. Este doctorand al Universității Babeș-Bolyai – FSEGA, cu o temă de cercetare în managementul creativității și inovației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

2022 © Școala SPOR. Website built by Tailored Layouts.