Aceasta este o Tabără pentru Lideri Responsabili.
Ghidați de cinci mentori excepționali, explorăm ideile moderne despre Leadership și Cultură Organizațională și înțelegem cum putem folosi știința, cercetările academice și experiența directă pentru a dezvolta organizații sănătoase și performante.
Programul se adresează antreprenorilor și liderilor de orice nivel din companii, instituții și organizații. Credem că avem nevoie în România și în companiile în care lucrăm de un nou model de leadership, bazat pe responsabilitate, integritate, onestitate, competență, empatie și creativitate. Încercăm să descriem și să învățăm acest model, împreună cu participanții la această tabără.
Liderii Responsabili sunt cei care vor să progreseze, să învețe, să creeze, să construiască, să se dezvolte și să înțeleagă mai bine schimbările din societate și economie, dar și să genereze la rândul lor schimbare în bine, îmbunătățire și progres.
Liderii Responsabili cred în știință, explorare, experiment și descoperire, învață continuu, sunt inteligenți și curioși, vor să știe mereu mai mult și sunt conștienți, în același timp, de cât de puțin știu de fapt.
Liderii Responsabili au umor și pasiune, sunt liberi și creativi, curioși și curajoși, critici și imaginativi, identifică nevoi sau probleme și caută soluții, își asumă riscuri și urmăresc schimbarea în bine.
Liderii Responsabili sunt cinstiți, modești și atenți la cei din jur, toleranți și generoși, solidari și deschiși, respectă și susțin diversitatea, libertatea, egalitatea de șanse și ideile diferite.
Liderii Responsabili fac ce spun și spun ce fac, cred în oameni și în puterea de schimbare a acestora, în creativitate, colaborare și competiție corectă și contribuie voluntar la bunăstarea comunităților.
Obiectivul Taberei de Leadership SPOR este să ofere o viziune documentată academic și fundamentată practic asupra Leadershipului modern, să prezinte modele, instrumente și concepte aplicate în prezent în organizații performante, dar și o viziune concretă, completă și practică a conducerii oamenilor prin încredere, transparență, integritate, responsabilitate individuală și model personal.
Descoperă aici experiența participanților la SPOR LEADERSHIP CAMP 2024
Experiența educațională și interacțiunile umane din tabără vor da fiecărui participant oportunitatea de a (re)descoperi simplitatea, umanitatea, colaborarea, empatia, integritatea, echilibrul și modestia și de a își (re)defini un model personal de leadership pentru viitor.
Învățăm împreună cum cultivăm toate aceste valori și asumarea responsabilității, cum ne proiectăm și construim brandul personal, cum gândim corect managementul contemporan și cum putem măsura puterea unui lider, pentru a putea înțelege cum creștem sănătos atât membrii echipelor, cât și conducătorii acestora.
În acest spațiu, tutorii vor livra participanților experiențe de învățare, analiză și conectare care includ componente teoretice dar și practice, interacțiune și dezbatere:
Ziua 1 – Joi, 8 Mai 2025
Ziua 4 – Duminică 11 Mai 2025
Adrian și-a început cariera în vânzări, avansând rapid spre management, iar experiența acumulată l-a inspirat să se dedice facilitării de cursuri. În 2000, a co-fondat Trend Consult, compania care a introdus în România învățarea experiențială. Adrian este și fondatorul SoNexy.com, platforma care conectează instructori pasionați cu oameni dornici să învețe prin experiență. Prin SoNexy, face accesibile lecții scurte și aplicate din business, vânzări, marketing sau chiar lifestyle. A dezvoltat metodologia STELL*R, un model practic pentru liderii care vor să îmbunătățească cultura organizațională. Misiunea sa este să ajute echipele de management să construiască culturi organizaționale constructive, punând accent pe oameni, nu doar pe rezultate.
___
Silvia Fierăscu, PhD, este profesoară pasionată, trainer global, cercetătoare interdisciplinară și consultantă în Research, Development & Innovation și laboratoare vii. Experiența sa diversă de lucru cu organizații din toate sectoarele – afaceri, guvern, mediul academic și societatea civilă – contribuie la viziunea sa asupra unei mișcări globale, aplicate local, către orașe inteligente, procese decizionale bazate pe date și pe dovezi, culturi profesionale centrate pe om, și ecosisteme durabile de valoare și impact social.
___
Radu Glonț are peste 25 de ani de experiență în vânzări, negociere și formare profesională. A lucrat în industrii diverse, de la asigurări și imobiliare la publicitate și training, iar din 2016 îi ajută pe alții să-și îmbunătățească abilitățile prin programe de negociere și influențare. Este autorul cărții Tot ce trebuie sa stii despre curaj de la un fricos in recuperare Cu certificări internaționale (Harvard Law School, Storewars, SPIN Selling) și o abordare practică, bazată pe experiență reală, Radu pune accent pe dezvoltarea unui mindset curajos, care transformă negocierile dintr-un joc al fricii într-o oportunitate de creștere și colaborare.
___
Este actor, regizor, manager cultural și promotor dedicat culturii și educației. Cu o experiență de peste un deceniu, a creat proiecte care inspiră și conectează comunități: de la primul film din România realizat cu liceeni, la festivaluri, campanii antidrog și spectacole de teatru. Este fondatorul Festivalului Aproape și inițiatorul campaniei „Generația fără droguri,” un vizionar care își propune să aducă oamenii mai aproape de artă, valori autentice și un viitor mai bun.
___
Este consultant de marketing, management și business, Managing Director al SPOR – Școala Pentru Oameni Responsabili, realizator al proiectelor Hacking Work și Pozitivești, lector în cadrul programului Executive MBA al Transilvania Executive Education și autorul cărților „Employer Branding 100%” (2021) și „Experiența face diferența” (2017). Crede că viitorul profesional al celor mai mulți dintre noi va fi bogat și fericit dacă ne vom investi energia și entuziasmul în proiecte și echipe preocupate de creativitate, libertate, integritate, învățare continuă, colaborare, comunicare cinstită și inovație.
Tabără de 4 zile (trei nopți de cazare, 8 sesiuni de învățare formală și informală, masa asigurată meniu complet – tradițional), derulată între 8 și 11 Mai 2025, la Casa din Vale Breb.
Accesează Google Maps pentru a descoperi cum ajungi la Casa din Vale Breb și familiarizează-te cu atmosfera pitorească vizitându-le pagina de Facebook.
Cazarea se face în casele tradiționale care compun complexul Casa din Vale, care are rating Excepțional – 9,6/10 pe Booking.com, 4,86/5 pe AirBNB și rating de 4,5/5 pe Tripadvisor.
Găsiți toate detaliile despre Roxana și Florin, gazdele noastre, și despre experiența fabuloasă de la Casa din Vale pe o sumedenie de surse online.
Cazarea se va face în case, în grupuri de 2 până la 6 persoane de același sex, fiecare grup primind în stăpânire câte una dintre case și asumându-și responsabilitatea de a se organiza și acționa ca o echipă.
Fiecare cameră are maxim trei paturi, deci vor fi maxim trei persoane într-o cameră, fiecare cu patul ei. Unele paturi sunt duble, dar toate paturile au fost inventariate și alocate ca paturi single.
Casele au fiecare cel puțin o baie cu dotări complete, însă complexul dispune de băi de rezervă, în caz urgențe. Alocarea participanților în camere/grupuri va fi făcută de către organizatori, conform configurației spațiilor de cazare.
„Sala de cursuri” este, în principiu, în aer liber, în curtea interioară a complexului. În loc de birouri, scaune ergonomice și aer condiționat vom folosi baloți de paie, pălării și ochelari de soare și aer curat cu miros de fân, din producția locală.
La nevoie, avem la dispoziție o terasă acoperită, tot în aer liber, dar și o bibliotecă foarte primitoare, organizată într-o casă de lemn, cu șemineu, canapele și spațiu pentru jocuri și dezbateri.
Aici au avut loc deja foarte multe evenimente similare, cursuri, spectacole, seri culturale, petreceri și zece ediții anterioare ale evenimentelor educaționale SPOR.
Evenimentul este programat în luna Mai, când vremea în Breb este frumoasă, liniștită și suficient de caldă pentru o experiență completă în aer liber.
Early Bird – 2900 lei, valabil pentru înscrieri până în 23 aprilie 2025. Preț întreg: 3700 lei.
Preț pentru cuplu (2 persoane, cameră proprie, pat matrimonial): 4500 lei, valabil pentru înscrieri până în 23 aprilie. Preț întreg cuplu: 5800 lei.
Costul este almost-all-inclusive și cuprinde cursurile, cazarea, toate programele artistice, mic dejun, prânz și cină, cafea, ceai, apă, gustări.
Organizatorul este ONG și emite factură (fără TVA). Rezervarea locului este confirmată după plata integrală a taxei de participare.
Avansul achitat pentru rezervare și/sau costul de participare deja achitat se returnează în proporție de 100% în cazul în care evenimentul se anulează.
Locurile rezervate sunt transmisibile, participanții pot fi înlocuiți în orice moment, înainte de începerea cursului.
Două locuri la SPOR Leadership Camp sunt oferite de Școala SPOR, sponsorii SPOR și Casa din Vale Breb, ca bursă subvenționată 100%.
Bursele oferă acces gratuit integral la tabără, pentru studenți, profesori sau tineri profesioniști care nu au posibilitatea de a plăti costurile taberei.
Pentru a aplica la burse: trimiteți un CV și o scurtă scrisoare de motivație la info@scoalaspor.ro până la data de 21 Aprilie 2025, menționând programul, bursa, localitatea și data cursului la care solicitați bursa.
Evenimentul va fi filmat (parțial) și fotografiat, iar materialele rezultate vor fi utilizate pentru producția unor materiale de promovare, prezentare în mass media și pentru arhiva Școlii SPOR. Participanții își exprimă acordul în acest sens.
Fiecare participant se deplasează independent către Breb și înapoi către casă. Vom intermedia discuțiile dintre participanți, pentru a se organiza eventual pentru deplasare în grup.
Din Cluj, drumul durează maxim 4 ore dacă mergeți relaxat și nu există evenimente pe traseu. Plecați din vreme dacă aveți un drum lung de parcurs, ca să nu pierdeți bogăția și frumusețea fiecărui moment pe care îl pregătim pentru voi, alături de gazdele noastre.
Recomandăm drumul prin Târgu Lăpuș, alternativ cel prin Baia Mare – Cavnic – spre Ocna Șugatag. Cam cu 5 kilometri înainte de Ocna Șugatag, vedeți o poartă mare de lemn și se face un drum îngust la stânga, spre Breb, doi kilometri. Folosiți Google Maps cu destinația ”Casa din Vale”, ca să intrați pe traseul corect de la bun început. Alte aplicații v-ar putea duce pe trasee greșite, Google Maps funcționează perfect.
La intrarea în Breb, opriți-vă pentru 10 minute. Treceți mental din starea de stres specifică orașului și adaptați-vă la ritmul molcom și liniștit al satului. Drumul prin sat începe cu un kilometru de asfalt destul de rău întreținut, așa că va trebui să mergeți cu maxim 20 kilometri la oră.
Ultimul kilometru până la Casa in Vale va fi parcurs pe un drum pietruit de țară, care urcă și coboară pe dealuri, printre garduri vechi de lemn și pe lângă gospodării izolate, așa că deschideți geamurile, respirați adânc, bucurați-vă de peisaje și mergeți foarte încet, cu viteza a doua, ca să vă păstrați intacte atât starea de relaxare, cât și estetica mașinii.
Dacă ești interesat(ă) de acest eveniment, te rugăm să completezi acest formular.
Datele tale personale și de contact vor fi păstrate în mod securizat pe serverul intern al Școlii SPOR și utilizate exclusiv pentru a te informa despre lansarea și dezvoltarea acestui program educational.
Cookie | Durată | Descriere |
---|---|---|
_GRECAPTCHA | 5 months 27 days | This cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis. |
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Cookie | Durată | Descriere |
---|---|---|
IDE | 1 year 24 days | Used by Google DoubleClick and stores information about how the user uses the website and any other advertisement before visiting the website. This is used to present users with ads that are relevant to them according to the user profile. |
test_cookie | 15 minutes | This cookie is set by doubleclick.net. The purpose of the cookie is to determine if the user's browser supports cookies. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | This cookie is set by Youtube. Used to track the information of the embedded YouTube videos on a website. |
YSC | session | This cookies is set by Youtube and is used to track the views of embedded videos. |
Cookie | Durată | Descriere |
---|---|---|
_ga | 2 years | This cookie is installed by Google Analytics. The cookie is used to calculate visitor, session, campaign data and keep track of site usage for the site's analytics report. The cookies store information anonymously and assign a randomly generated number to identify unique visitors. |