Leadership & Organizational Culture

SPOR Leadership Camp 2024: Ideas for Today. Science for Tomorrow.

SPOR Leadership Camp este o tabără de patru zile de învățare informală în paradisul de la Breb. Explorăm cele mai noi idei și valoroase principii de Leadership și Cultură Organizațională, alături de cinci mentori extraordinari.
Breb, MM
16
–19
 mai 2024
Casa din Vale, Breb - Maramureș

Cui se adresează

Aceasta este o Tabără pentru Lideri Responsabili.

Ghidați de cinci mentori excepționali, explorăm ideile moderne despre Leadership și Cultură Organizațională și înțelegem cum putem folosi știința și cercetările academice pentru a dezvolta organizații sănătoase și performante.

Programul se adresează antreprenorilor și liderilor de orice nivel din companii, instituții și organizații. Credem că avem nevoie în România și în companiile în care lucrăm de un nou model de leadership, bazat pe responsabilitate, integritate, onestitate, competență, empatie și creativitate. Încercăm să descriem și să învățăm acest model, împreună cu participanții la această tabără.

Liderii Responsabili sunt cei care vor să progreseze, să învețe, să creeze, să construiască, să se dezvolte și să înțeleagă mai bine schimbările din societate și economie, dar și să genereze la rândul lor schimbare în bine, îmbunătățire și progres.

Liderii Responsabili cred în știință, explorare, experiment și descoperire, învață continuu, sunt inteligenți și curioși, vor să știe mereu mai mult și sunt conștienți în același timp de cât de puțin știu, de fapt.

Liderii Responsabili au umor și pasiune, sunt liberi și creativi, curioși și curajoși, critici și imaginativi, identifică nevoi sau probleme și caută soluții, își asumă riscuri și urmăresc schimbarea în bine.

Liderii Responsabili sunt cinstiți, modești și atenți la cei din jur, toleranți și generoși, solidari și deschiși, respectă și susțin diversitatea, libertatea, egalitatea de șanse, ideile și culturile diferite.

Liderii Responsabili fac ce spun și spun ce fac, cred în oameni și în puterea de schimbare a acestora, în creativitate, colaborare și competiție corectă și contribuie voluntar la bunăstarea comunităților.

Conceptul

Obiectivul Taberei de Leadership SPOR este să ofere o viziune documentată academic și fundamentată practic asupra Leadershipului modern, să prezinte modele, instrumente și concepte aplicate în prezent în cele mai performante organizații din lume, dar și o viziune concretă, completă și practică a conducerii oamenilor prin încredere, transparență, integritate, responsabilitate individuală și model personal.

Experiența educațională și interacțiunile umane din tabără vor da fiecărui participant oportunitatea de a (re)descoperi simplitatea, umanitatea, colaborarea, empatia, integritatea, decența, echilibrul și modestia și de a își (re)defini un model personal de leadership, pentru viitor.

Învățăm împreună cum cultivăm integritatea, umanitatea, modestia și asumarea responsabilității, cum ne proiectăm și construim brandul personal, cum gândim corect managementul contemporan și cum putem măsura puterea unui lider, pentru a putea înțelege cum putem crește sănătos atât membrii echipelor, cât și conducătorii acestora.

În acest spațiu, tutorii vor livra participanților experiențe de învățare, analiză și conectare care includ componente teoretice dar și practice, interacțiune și dezbatere:

Magor Csibi: Leadership modern și Cultură Organizațională sănătoasă. Organizații construite cu și pentru oameni.

Ligia Cremene: Systemic Playground: cum poți fi un coach bun pentru echipa ta și cum construiești un sistem pentru schimbare sănătoasă și performanță durabilă.

Flavia Zah: Cum creștem lideri? – Perspective globale asupra conceptului de leadership văzute prin ochii viitorilor agenți ai schimbării în comunitate; Cum lucrăm cu Generațiile Z și Alfa? Ce îi motivează, cum gândesc, cum acționează? Cum facem integrarea și dezvoltarea profesională a tinerilor și managementul carierei?

Doru Șupeală: Leadership versus Leadershit; Paradoxul Puterii. Leadership pentru creativitate și inovație.

Structura cursului

Ziua 1 – Joi, 16 Mai 2024

  • 11.00 – 13.00 – Sosirea participanților, cazare, mic tur introductiv al locurilor;
  • 13.00 – 15.00 – Întâlnire în Poiana Culturală, prezentarea programului și a tuturor participanților și mentorilor.
  • 15.00 – 17.00 – Masa de prânz
  • 17.00 – 18.00 – Odihnă și plimbare prin sat
  • 18.00 – 21.00 – Modulul 1
  • 21.00 – 23.00 – Sesiune de socializare  și activități informale

 

  • 08.00 – 09.45 – Mic dejun și discuții informale
  • 10.00 – 12.30 – Modulul 2
  • 12.30 – 15.00 – Modulul 3
  • 15.00 – 17.00 – Pauză de prânz
  • 17.00 – 18.00 – Odihnă și plimbare prin sat
  • 18.00 – 21.00 – Modulul 4
  • 21.00 – 23.00 – Înapoi la rădăcini – Seară tradițională maramureșeană cu Ceterașii de peste sate, alături de turiștii și sătenii din Breb.

 

  • 08.00 – 09.45 – Mic dejun și discuții informale
  • 10.00 – 12.30 – Modulul 5
  • 12.30 – 15.00 – Modulul 6
  • 15.00 – 17.00 – Pauză de prânz
  • 17.00 – 18.00 – Odihnă și plimbare prin sat
  • 18.00 – 21.00 – Modulul 7
  • 21.00 – 23.00 – Sesiune de socializare  și activități informale

 

Ziua 4 – Duminică 19 Mai 2024

  • 08.00 – 09.45 – Mic dejun și discuții informale
  • 10.00 – 13.00 – Modulul 8, discuții informale, debriefing, înregistrări testimoniale, proiecte personale.
  • 13.00 – 16.00 – Masa de Prânz și de la revedere
  • 16.00 – 18.00 – Plecarea spre casă

Gazdele acestui program

Magor Csibi

Magor Csibi este Head of Leadership and Organizational Culture Practice la Trend Consult Group de circa 4 ani. A fost vreme de opt ani Country Manager al organizației de protecția mediului World Wide Fund, în România și apoi în Coreea de Sud și este membru al boardului World Vision România, un ONG specializat în protecția copiilor. Coautor, alături de Radu Predescu, al unei cărți excepționale de Leadership: ”Bătăliile care contează”.

Este unul dintre cei mai cunoscuți și respectați mentori și trainer de Leadership din România și o voce puternică în spațiul public, în favoarea unei paradigme moderne și profund umane în relația dintre angajatori și angajați. Crede că rolul managerilor este să dezvolte culturi organizaționale constructive, bazate pe curiozitate, autodezvoltare, deschidere, compasiune și interes față de ceilalți, iar noua generație de lideri se va remarca prin proiecte și idei, nu prin exces de putere și agresivitate.

***

Ligia Cremene

Este coach sistemic, facilitator, consultant de dezvoltare organizațională și lector al programului Executive MBA dezvoltat la Cluj de Transilvania Executive Education în parteneriat cu University of Buckingham. Ea însoțește oamenii în explorarea dinamicilor sistemice la mai multe niveluri: individual, de echipă, organizație și societate. Se creează astfel contextul pentru ca oamenii, echipele și organizațiile să se redescopere și să se reinventeze, ceea ce pare să fie atât de necesar în zilele noastre.

Ligia are un background academic în inginerie și cercetare interdisciplinară. Ceea ce rezumă experiența sa profesională este gândirea sistemică, interdisciplinaritatea și gestionarea complexității. Organizează workshop-uri de leadership sistemic pentru manageri și antreprenori. Activitățile pe care le faciltează sunt denumite sugestiv Systemic Playground, oferind participanților oportunitatea de a experimenta și de a învăța într-un mediu creativ și dinamic, dar foarte bine structurat.

***

Flavia Zah

Flavia îşi împarte cariera profesională între România şi Franţa: este profesor la Universitatea Paris-Versailles și antreprenor în domeniul educației. Cu o experiență vastă în mediul universitar din Franța și Statele Unite ce i-ar fi promis un viitor promițător, Flavia a ales totuși să se întoarcă în România. Iar pentru că și-a dorit ca fiul ei să aibă parte de o educație ca în străinătate, a fondat acum 10 ani Liceul Internațional din Baia Mare, prima școală Cambridge din nordul țării.

Prin intermediul Liceului Internațional, Flavia a creat un mediu unde elevii, profesorii și părinții lucrează împreună pentru a produce schimbări semnificative în paradigmele educaționale. Flavia este preocupată să înțeleagă noile generații Zet și Alpha, studiază integrarea și orientarea profesională a tinerilor și managementul carierei, dar se preocupă și de perspectivele globale asupra conceptului de leadership, văzute prin ochii viitorilor agenți ai schimbării în comunitate.

***

Doru Șupeală

Este consultant de marketing, management și business, Managing Director al SPOR – Școala Pentru Oameni Responsabili, CEO al companiei Playmaker Consulting, realizatorul podcastului ”HackingWork” și lector al modulului de marketing din cadrul programului Executive MBA al Transilvania Executive Education.

Are un Executive MBA la Hull University Business School, Licență și Master în Marketing la FSEGA – Universitatea Babeș-Bolyai și a absolvit Jurnalism și Comunicare la Universitatea Transilvania Brașov. Este doctorand al Universității Babeș-Bolyai – FSEGA, cu o temă de cercetare în managementul creativității și inovației.

A fost director de marketing, comunicare sau procurement în mai multe companii locale sau multinaționale. A publicat două cărți de Marketing și Management (”Employer Branding 100%” – Editura Curtea veche, 2021 și ”Experiența Face Diferența” – Editura Libris, 2017).

La Școala SPOR, Doru Șupeală susține programele educaționale de employer branding, leadership și inovație, dar și experimentele de creativitate și atelierele de ideație f(i) – Fabrica de Idei.

***

Al cincilea tutor al acestei tabere este o surpriză, care va fi anunțată cu câteva zile înainte de eveniment, doar pentru participanți.

 

Data, locul și formatul

Tabără de 4 zile (trei nopți de cazare, 8 sesiuni de învățare formală și informală, masa asigurată meniu complet), derulată între 16 și 19 Mai 2024, la Casa din Vale Breb.

Accesează Google Maps  pentru a descoperi cum ajungi la Casa din Vale Breb și familiarizează-te cu atmosfera pitorească vizitându-le pagina de Facebook.

Cazarea

Cazarea se face în casele tradiționale care compun complexul Casa din Vale, care are rating Excepțional – 9,6/10 pe Booking.com, 4,86/5 pe AirBNB și rating de 4,5/5 pe Tripadvisor.

Găsiți toate detaliile despre Roxana și Florin, gazdele noastre, și despre experiența fabuloasă de la Casa din Vale pe o sumedenie de surse online.

Recomandăm aceste articole, în care găsiți și galerii foto:

Cazarea se va face în case, în grupuri de 2 până la 6 persoane de același sex, fiecare grup primind în stăpânire câte una dintre case și asumându-și responsabilitatea de a se organiza și acționa ca o echipă.

Fiecare cameră are maxim trei paturi, deci vor fi maxim trei persoane într-o cameră, fiecare cu patul ei. Unele paturi sunt duble, dar toate paturile au fost inventariate și alocate ca paturi single.

Casele au fiecare cel puțin o baie cu dotări complete, însă complexul dispune de băi de rezervă, în caz urgențe. Alocarea participanților în camere/grupuri va fi făcută de către organizatori, conform configurației spațiilor de cazare.

Sala de cursuri

”Sala de cursuri” este, în principiu, în aer liber, în curtea interioară a complexului. În loc de birouri, scaune ergonomice și aer condiționat vom folosi baloți de paie, pălării și ochelari de soare și aer curat cu miros de fân, din producția locală.

La nevoie, avem la dispoziție o terasă acoperită, tot în aer liber, dar și o bibliotecă foarte primitoare, organizată într-o casă de lemn, cu șemineu, canapele și spațiu pentru jocuri și dezbateri.

Aici au avut loc deja foarte multe evenimente similare, cursuri, spectacole, seri culturale, petreceri și zece ediții anterioare ale evenimentelor educaționale SPOR.

Evenimentul este programat în luna Aprilie, când vremea în Breb este frumoasă, liniștită și suficient de caldă pentru o experiență completă în aer liber.

Mesele vor fi asigurate Mihai Dascăl – bucătar personal. Costul pentru toate mesele este inclus în taxa de participare. Participanții vor fi informați despre meniul exact pus la dispoziție pe întreaga durată a taberei, cu câteva zile înainte de eveniment și vor putea comunica opțiuni diferite în cazul nevoii de a avea un meniu special.

Cost de participare

LAST MINUTE – 2600 lei, valabil pentru înscrieri între 13 și 15 mai 2024 inclusiv. Preț întreg: 3200 lei.

Preț pentru cuplu (2 persoane, cameră proprie, pat matrimonial): LAST MINUTE – 4200 lei, valabil pentru înscrieri între 13 și 15 mai 2024 inclusiv. Preț întreg cuplu: 4900 lei.

Costul este almost-all-inclusive și cuprinde cursurile, cazarea, toate programele artistice, mic dejun, prânz și cină, cafea, ceai, apă, gustări.

Organizatorul este ONG și emite factură (fără TVA). Rezervarea locului este confirmată după plata integrală a taxei de participare.

Avansul achitat pentru rezervare și/sau costul de participare deja achitat  se returnează în proporție de 100% în cazul în care evenimentul se anulează.

Locurile rezervate sunt transmisibile, participanții pot fi înlocuiți în orice moment, înainte de începerea cursului.

Burse

Două locuri la SPOR Leadership Camp sunt oferite de Școala SPOR, sponsorii SPOR și Casa din Vale Breb, ca bursă subvenționată 100%.

Bursele oferă acces gratuit integral la tabără, pentru studenți, profesori sau tineri profesioniști care nu au posibilitatea de a plăti costurile taberei.

Pentru a aplica la burse: trimiteți un CV și o scurtă scrisoare de motivație la info@scoalaspor.ro până la data de 21 Aprilie 2024, menționând programul, bursa, localitatea și data cursului la care solicitați bursa.

Înregistrare foto și video

Evenimentul va fi filmat (parțial) și fotografiat, iar materialele rezultate vor fi utilizate pentru producția unor materiale de promovare, prezentare în mass media și pentru arhiva Școlii SPOR. Participanții își exprimă acordul în acest sens.

Ce trebuie să știi
3200
Lei
  • LAST MINUTE – 2600 lei individual sau 4200 de lei pentru un cuplu, preț valabil pentru înscrieri între 13 și 15 mai 2024 inclusiv. Preț întreg: 3200 lei.
  • Acest eveniment este conceput pentru un grup de maxim 25 de participanți.
  • Conținutul cursului și al materialelor multimedia oferite este în limba română (75%) și limba engleză (25%), participanții trebuie să cunoască limba engleză la nivel minim B1.
  • Detalii suplimentare: solicitați prin e-mail la info@scoalaspor.ro.

Rezervă-ți locul la SPOR Leadership Camp 2024 – Breb, Maramureș 16-19 Mai 2024

Dacă ești interesat(ă) de acest eveniment, te rugăm să completezi acest formular.

Datele tale personale și de contact vor fi păstrate în mod securizat pe serverul intern al Școlii SPOR și utilizate exclusiv pentru a te informa despre lansarea și dezvoltarea acestui program educational.

Școala SPOR

Celelalte evenimente programate la Școala SPOR

Cluj Napoca
2024
19
sept.
Leadership și Comunitate. Cum construim viitorul pentru Cluj și industria IT?
2024 © Școala SPOR. Website built by Tailored Layouts.