Planificare Strategică în Business

Vii cu o problemă de afaceri și pleci cu un plan clar. O zi de training intensiv pentru antreprenori și top manageri. Planificarea Strategică te ajută să îți duci afacerea de la stadiul de supraviețuire în stadiul de companie organizată, pregatită să facă bani și să se dezvolte pe termen lung.
Cluj Napoca
12
 mai 2021
09:00–
18:00
Hotel Sunny Hill - Terasă acoperită și încălzită, în aer liber
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Cui se adresează

Planificarea Strategică te ajută să îți duci afacerea de la stadiul de supraviețuire în stadiul de companie organizată, pregatită să facă bani și să se dezvolte pe termen lung.

Vii cu problema cea mai mare și actuală a organizației tale și pleci cu un PLAN pe care îl construiești în ziua de training. Acest program te va ajuta să clarifici identitatea firmei tale și a strategiilor de succes și vei crea un PLAN care te va ajuta pe tine ca manager sau antreprenor să setezi direcția organizației și să-ți îmbunătățești perspectivele de termen lung pentru supraviețuire și creșterea companiei.

Acest program de training intensiv este destinat antreprenorilor, top managerilor, profesioniștilor din learning & development în organizații. Obiectivul acestui program de training intensiv este să ofere, prin interacțiune și experiențe directe, o viziune completă, corectă și coerentă asupra leadershipului participativ, managementului strategic, planificării cu sens, cât și asupra facilitării ca metodă de lucru cu echipele, toate acestea cu impact direct în în performanța și profitabilitatea companiilor și, consecutiv, în păstrarea talentelor.

Conceptul

Programul de training este configurat sub forma a patru module ce implică un mix de abordare life-oriented și business-oriented, ce oferă un cadru în care înțelegi cum să gândești pe termen lung ca răspuns la problemele interne și externe ale organizației tale, cum ar fi schimbări în cadrul serviciilor și produselor, trenduri sociale, politici guvernamentale, nevoi comunitare, și apariția de noi tehnologii.

Când alegi să participi la Masterclass: 

Înveți să experimentezi schimbarea intenționată în organizații și să exersezi abordări și perspective noi. Construiești un cadru pentru luarea deciziilor, comunicare, planificare și rezolvarea problemelor. Creezi un mediu pentru inovare și generarea unui portofoliu larg de idei pentru dezvoltarea afacerii tale. Abordezi afacerea holistic, cu intenționalitate și orientat spre viitor în munca managerială. Planifici corect și formulezi strategii, întocmești hărți de parcurs și planuri de acțiune, care chiar se implementează.

Afli cum să gestionezi prin instrumente manageriale complexul VUCA (Volatility, Uncertainty, Complexity, Ambiguity) și să dezvolți abilități prin care să implmentezi decizii și strategii.

Experimentezi angajarea modurilor de gândire antreprenorială, managerială și tehnică adică accesezi gândirea: Vizionară (expansivă, motivatoare, orientată spre viitor, flexibilă), Critică (focusată și îndrăzneață, ancorată în realitatea curentă, evidențiază tensiuni și paradoxuri), Strategică (direcțională, creativă, dinamică), Practică (Detaliată, orientată spre acțiune, încadrabilă în timp).

Înțelegi utilitatea metodei Participatory Strategic Planning (PSP) și a modului prin care poate fi încurajată inițiativa și responsabilitatea când aceasta (planificarea strategică) se desfășoară împreună cu echipa. Te bucuri de maximă atenție și feedback direct de la Florin și ai acces la toată expertiza lui și la experiența de peste 15 ani în care a ajutat zeci de companii.

Structura cursului

Modulul 1. Formularea Viziunii practice

 • Înțelegi importanța gândirii pe termen mediu și lung în antreprenoriat
 • Descoperi ce e inventarul valorilor fondatorului, cele care guvernează afacerea
 • Îți definești elementele de viziune aspirațională
 • Înțelegi de ce e important să transformi aceste elemente în obiective SMART și bugete de lucru
 • Vorbim despre principalele caracteristici ale viziunii practice: evolutivă și dinamică, necesită revizuiri constante și de înnoire, împrospătare, suferă schimbări în urma realizărilor dar și a eșecurilor și se manifestă pe termen mediu în organizație.

 

Modulul 2. Identificarea obstacolelor și contradicțiilor fundamentale

 • Facem inventarul problemelor reale care blochează elementele de viziune: contradicții, conflicte, neajunsuri, moduri de lucru, biasuri, dificultăți, noduri gordiene
 • Grupezi problemele în funcție de cauzele rădăcină care le generează
 • Descoperi cauzele rădăcină și cum să le faci analiza profundă
 • Denumești categoriile de obstacolele ca să permiți soluțiilor să se insinueze singure din cauzele rădăcină.

 

Modulul 3. Designul direcțiilor strategice

 • Ce sunt și ce nu sunt direcțiile strategice
 • Înveți ce este gândirea de tip design (design thinking) și cum se face designul direcțiilor strategice
 • Discutăm despre cum rezolvi contradicțiile și blocajele identificate în propria viziune
 • Înțelegi care e riscul identificării unor obstacole
 • Când se planifică strategic, luând în considerare situația reală și contradicțiile fundamentale, o organizație are șansa să își realizeze viziunea.

 

Modulul 4. Plan de acțiune și un mod de implementare focusată, prin:

 • Inventarul factorilor de succes
 • Definirea proiectelor multianuale și a acțiunilor sistematice
 • Alegerea acțiunilor și construirea angajamentului
 • Formularea responsabilităților
 • Definirea indicatorilor de performanță prin raportare la obiectivele definite in viziune
 • Alinierea resurselor și formalizarea rolurilor de conducere și coordonare,
 • Agregarea planului de acțiune pentru 12 luni
 • Detalierea planurilor pentru primele 90 de zile după planificarea strategică
 • Realizarea schiței de buget anual și cash-flow
 • Definirea modului de monitorizare si a ritmului de evaluare a progresului

Programul include pauze de cafea și relaxare. Pauza de prânz durează 90 de minute, masa de prânz nu este inclusă în prețul cursului.

Data, locul și formatul

Curs interactiv cu durata de o zi. Miercuri, 12 Mai 2021, între orele 09.00 – 18.00, pe terasa acoperită și protejată cu dispozitive paravânt a Hotelului Sunny Hill – Strada Făgetului 31A, Cluj-Napoca. Spațiul destinat cursului este închiriat exclusiv pentru acest eveniment, la acest program participă maxim 20 de cursanți.

Cost de participare

Early booking – 900 lei, valabil pentru înscrieri până la data de 12 Mai 2021. Costul include apă, cafea, ceai, snacks, materiale didactice și consumabile.

Organizatorul este ONG și emite factură (fără TVA).

Rezervarea locului este confirmată după plata unui avans de 25% din costul de participare.

Avansul achitat pentru rezervare și/sau costul de participare deja achitat  se returnează în proporție de 100% în cazul în care evenimentul se anulează. Avansul achitat pentru rezervare și/sau costul de participare deja achitat se returnează în proporție de 50% dacă participantul anunță cu minim 7 zile calendaristice înainte de eveniment că nu ajunge la curs. Locurile rezervate sunt transmisibile, participanții pot fi înlocuiți în orice moment, înainte de începerea cursului.

Burse

Școala SPOR acordă o bursă integrală (subvenționată 100%) sau două burse parțiale (subvenționate 50%) care asigură acces integral la curs. Bursa/bursele se alocă în general pentru studenți, profesori sau profesioniști care nu au posibilitatea de a plăti costul de participare. Pentru a aplica la burse: trimiteți un CV și o scurtă scrisoare de motivație la info@scoalaspor.ro până la data de 1 Mai 2021, menționând cursul, localitatea și data cursului la care solicitați bursa.

Înregistrare foto și video

Evenimentul va fi filmat (parțial) și fotografiat, iar materialele rezultate vor fi utilizate pentru producția unor materiale de promovare, prezentare în mass media și pentru arhiva Școlii SPOR. Participanții își vor exprima acordul în acest sens, conform GDPR.

Condiții de securitate sanitară

Evenimentul are loc în aer liber, pe o terasă complet acoperită, iar numărul participanților la curs este de maxim 20 de persoane. Participanții vor fi așezați la distanță de minim doi metri unul de celălalt, iar trainerul va sta la o distanță de minim 3 metri de orice participant, conform cerințelor legislației specifice perioadei de pandemie. La nevoie, trainerul va avea la dispoziție microfon și instalație de sonorizare.

Toate interacțiunile din cadrul programului vor evita contactul fizic între participanți și vor respecta distanțele și condițiile de siguranță stabilite de autorități. Toate produsele alimentare și răcoritoare oferite vor fi ambalate și consumate individual. Spațiul de curs are grup sanitar dedicat și minim două căi de acces exclusive. În zilele de desfășurare a cursului, terasa este rezervată în exclusivitate pentru acest curs, niciun alt eveniment nu este programat în respectivul spațiu. Participanții și organizatorii vor respecta cu strictețe toate regulile de securitate sanitară și limitare a interacțiunilor care sunt în vigoare la data evenimentului.

Parcare

Deplasarea din Cluj către Hotel Sunny Hill durează circa 15-20 minute și se poate face pe două căi: din Calea Turzii de la sensul giratoriu, pe strada Făgetului sau din Mănăștur, de la capătul liniei de tramvai, în sus pe Drumul Sfântul Ioan. Hotelul Sunny Hill are parcare proprie, participanții pot parca în curtea hotelului.

Condiții legale speciale

În condițiile puțin probabile în care autoritățile vor interzice sau vor restricționa desfășurarea evenimentului la data, orele și locația precizate, evenimentul va fi reprogramat cu prioritate, în format fizic. Dacă nu va fi posibilă organizarea cursului în format fizic, cursul va fi livrat online, într-o serie de trei întâlniri online cu durata de 3 ore fiecare, programate în zile și ore stabilite de comun acord cu cursanții. Toate sesiunile derulate online vor fi înregistrate video-audio și vor fi puse la dispoziția participanților. Evenimentul se anulează doar în condiții excepționale (interdicție legală explicită sau indisponibilitatea de lungă durată a titularului cursului).

Ce trebuie să știi
1200
Lei
 • Early booking – 900 lei, valabil pentru înscrieri până la data de 12 Mai 2021. Preț întreg: 1200 lei.
 • Minimum 10 cursanți, maximum 15 de cursanți
 • Conținutul cursului și al materialelor multimedia oferite este în limba română (75%) și limba engleză (25%), participanții trebuie să cunoască limba engleză la nivel minim B1.
 • Detalii suplimentare: solicitați prin e-mail la info@scoalaspor.ro.
Cine livrează acest curs

Planificare Strategică în Business

Florin Șomodi are o carieră de peste 15 ani în Business Development dublată cu cea de Trainer, Facilitator și Coach. A investit timp și energie în propria formare de-a lungul timpului atât în cursuri locale acreditate Autoritatea Națională a Calificărilor (ANC) cât și în formări ale unor furnizori internaționali: LIFO, Noble Manhatthan UK, Kutschera Institut Austria, ICA:UK.

Este conectat mereu la cauzele comunității și susține dezvoltarea antreprenorială a mai multor comunități: JCI Cluj,  Fundația Civitas, Asociația Inceptus România, Fiatest Bizz Club. A conceput programul Vision12 prin care își propune să construiască o puternică comunitate de afaceri și antreprenori care cresc împreună având la baza integritatea, încrederea reciprocă și preocuparea pentru furnizarea de produse și servicii de calitate. Facilitează sesiuni de planificare strategică cu echipe, susține pregatirea și realizarea obiectivelor de vânzări precum și implementarea de instrumente de creștere a productivității individuale, de echipă și organizaționale.

Florin Șomodi a ghidat în ultimii 5 ani peste 40 de echipe manageriale care gestionează atât afaceri de tip startup, cât și afaceri mature, cu cifre de afaceri de  până la 10 milioane de Euro cu peste 100 de angajați, ce activează în  20 de domenii de business precum: servicii de sănătate, comerț și distribuție, e-commerce, producție publicitară și signalistică, servicii de arhitectura și proiectare, financiar-contabile, asistență juridică, design vestimentar, design și decorațiuni interioare, organizare de evenimente, servicii profesionale de curățenie, educație și training, traducere și interpretariat, HORECA, cooperative de producție agricolă, companii de producție, etc.

Rezervă-ți locul la Planificare strategică în Business – Cluj Napoca 12 mai 2021

Dacă ești interesat(ă) de acest eveniment, te rugăm să completezi acest formular.

Datele tale personale și de contact vor fi păstrate în mod securizat pe serverul intern al Școlii SPOR și utilizate exclusiv pentru a te informa despre lansarea și dezvoltarea acestui program educational.

Școala SPOR

Celelalte evenimente programate la Școala SPOR

Timișoara
2022
26
-27
mai
Workshop pentru profesioniști și practicieni. Grupați în trei echipe, analizăm, (re)construim și comunicăm Brandul de Angajator pentru organizații reale sau fictive alese de participanți. Metoda 5D: Discover - Design - Develop - Deliver + Differentiate.
Cluj
2022
14
-15
iun.
De la Brand Strategy la Creative Execution – Transformă-ți brandul într-un succes de piață. Două zile de învățare interactivă pentru antreprenori, top manageri și profesioniști din Marketing și Advertising.
2022 © Școala SPOR. Website built by Tailored Layouts.