Storytelling, Creativitate

Festivalul de Marketing de la Breb

Despre strategie, branding, creativitate, copywriting, digitalizare, automatizare, personalizare și inovație în marketing într-un eveniment unic și exclusiv, cu doar 20 de participanți. Învățăm, exersăm, dezbatem și povestim.
Breb, MM
20
–23
 mai 2021
11:00–
16:00
Casa din Vale
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Cui se adresează

Într-o seară din vara lui 2020, ce-am gândit cum ar fi dacă oamenii pasionați de marketing ar avea ocazia de a se întâlni și a povesti, pentru câteva zile, departe de zgomotul și presiunea orașului, birourilor și șefilor și fără limitările, clișeele, rutina și stresul eternelor sesiuni de videoconferință ale ultimului an. Un eveniment în care îmbinăm educația și aprofundarea unor concepte extrem de importante cu exercițiile practice, dar și cu bogăția de idei reieșite din experiențele personale ale participanților.

Ce mai este important și esențial în profesia și munca noastră, astăzi? Care sunt lucrurile care mai contează și produc rezultate bune, cu adevărat? Care sunt ideile noi de care trebuie să aflăm? Care sunt principiile și metodele care ar trebui să ne guverneze munca? Cum procedează oamenii mai experimentați sau mai productivi decât noi? Cum își fac astăzi meseria unii dintre cei cunoscuți și vizibili profesioniști din domeniu?

Ce s-a schimbat în profesia și viața noastră odată cu pandemia și cum va arăta viitorul nostru profesional? Ce ar trebui să învățăm nou și ce ar trebui să schimbăm în ceea ce știm și facem? Ce vor aștepta consumatorii de la noi și cu ce i-am putea surprinde? Ce schimbări majore aduce tehnologia și care vor fi efectele acestora în profesia noastră?

Sunt sute, poate mii de întrebări pe care și le pun toți cei care fac business, management, vânzări, marketing și iubesc profesia pe care au ales să o practice. Sunt foarte puține momentele când avem timp suficient și energie pe măsură ca să putem să ne oferim niște răspunsuri. Sunt incredibil de rare șansele de a dezbate aceste subiecte, pe larg și în liniște, cu oameni la fel de pasionați, pricepuți, curioși și entuziaști ca noi.

Iar când acest lucru se întâmplă, în cerc restrâns, în deplină siguranță, în aer liber, într-un spațiu natural magic, fiind dublat de o experiență gustoasă și fascinantă în satul tradițional românesc, devine o ocazie rară, care nu poate fi pierdută.

Conceptul

Un micro-festival cu foarte puțini oameni, dar cu extrem de multe idei, exerciții și experiențe. O oportunitate unică, de a trece consistent și plăcut prin conceptele și practicile moderne de strategie în branding, marketing digital, automatizare, personalizare, copywriting, creativitate, employer branding și climat pentru inovație în organizații.

Din rațiuni de calitate, siguranță și confort, acest program este gândit doar pentru 20 de participanți, plus moderatorii. Pot participa, fără emoții, atât specialiștii în marketing, cât și antreprenorii, managerii sau profesioniștii interesați de acest domeniu. Nivelul și intensitatea informațiilor, prezentărilor, exercițiilor și demonstrațiilor din cele șase module ale programului vor fi adaptate la specificul, interesele și preocupările actuale ale participanților.

Dincolo de experiența educațională intensă, dar livrată într-o atmosferă destinsă și plăcută, participanții vor avea ocazia de a trăi o experiență turistică unică, în universul rural tradițional și magic din Breb, unul dintre foarte rarele locuri care păstrează farmecul satului românesc de pe vremuri, reușind să integreze discret și non-invaziv binefacerile contemporane ale tehnologiei.

Festivalul este ocazia perfectă de a te întâlni cu oameni la fel de inteligenți și pasionați ca tine, care vor să evadeze din aglomerarea și stresul orașului și să fie mai buni în profesia lor, reușind totodată să se bucure de farmecul, tradițiile și bunătățile Maramureșului. Patru zile de explorare, bucurie, fascinație, exerciții și experiențe unice.

În completarea fiecăruia dintre cele 6 module ale festivalului, vor fi incluse studii de caz propuse și prezentate de participanții la festival, dezbateri deschise pe temele propuse de participanți. Punem accent mai degrabă nu pe livrarea unor experiențe didactice, ci pe încurajarea dezbaterilor și a discuțiilor aprofundate pe studii de caz extrase din experiențele personale ale participanților.

O experiență educațională informală dedicată profesioniștilor din marketing, dublată de o dezbatere tihnită a temelor actuale, într-un mediu neconvențional, departe de birouri, șefi, Zoom, KPIs, targets și COVID

Structura cursului

Programul Festivalului de Marketing de la Breb:

Ziua 1 – Joi 20 Mai 2021

11.00 – 13.00 – Sosirea participanților, cazare, mic tur introductiv al complexului Casa din Vale;

13.00 – 15.00 – Masa de prânz și prezentarea tuturor participanților;

15.00 – 19.00 – Sesiunea 1: Modul introductiv – prezentarea programului și a obiectivelor fiecărui participant. Scurtă introducere a celor patru moderatori ai Festivalului și stabilire a programului detaliat al celorlalte zile. Analiza și dezbaterea celor mai importante campanii și evenimente recente din sfera marketingului și comunicării comerciale.

19.00 – 20.30 – Cină

21.00 – 22.30 – Poveștile Festivalului – seară de tabără, participanții vor prezenta și dezbate secvențe din munca lor sau din campaniile cele mai bune descoperite de ei în ultimul an.

 

Ziua 2 – Vineri 21 Mai 2021

07.30 – 09.30 – Mic dejun și discuții informale

10.00 – 13.00 –  Sesiunea 2: Branding și strategie: construcția, dezvoltarea și adaptarea continuă a unui brand; Scurt modul teoretic urmat de exerciții practice – modul prezentat de Mihai Bonca.

13.00 – 15.00 – Pauză de prânz

15.00 – 19.00 – Sesiunea 3: Marketing digital: între automatizare și personalizare; Cum facem ca marketingul și comunicarea să fie eficiente, dar profund umane – modul prezentat de Andrei Cismaru.

19.00 – 20.30 – Cină tradițională – prepararea mâncării la ceaun

20.30 – 22.00 – Poveștile Festivalului – seară de tabără, participanții vor prezenta și dezbate secvențe din munca lor sau din campaniile cele mai bune descoperite de ei în ultimul an.

 

Ziua 3 – Sâmbătă 22 Mai 2021 – ZIUA FĂRĂ TELEFON MOBIL

07.30 – 09.30 – Mic dejun și discuții informale

10.00 – 13.00 – Sesiunea 4: Cuvinte care conving: cum facem copywriting astăzi? Principii, tehnici, metode și exerciții de creativitate aplicată în marketingul și comunicarea comercială din 2021 – modul prezentat de Florin Dumitrescu.

13.00 – 15.00 – Pauză de prânz

15.00 – 19.00 – Sesiunea 5 –  Marketing, business și inovație: lungul drum de la imaginație la creativitate structurată și profitabilă în afaceri; Cum construim climatul și cultura pentru creativitate și inovație în organizații; Exerciții practice – modul prezentat de Doru Șupeală;

20.30 – 23.30 – Seară tradițională maramureșeană cu foc de tabără, spectacol cu Coconii din Breb, recital Ceterașii din Breb și prepararea la ceaun a unor mâncăruri tradiționale. Un nou episod al Poveștilor Festivalului.

 

Ziua 4, Duminică 23 Mai 2021

07.30 – 09.30 – Mic dejun și discuții informale

10.00 – 13.00 – Sesiunea 6 – Debriefing – Scurte concluzii ale celor patru moderatori; Recapitularea celor mai importante concepte discutate în cadrul sesiunilor formale; Prezentarea concluziilor și proiectelor personale  ale fiecărui participant.

13.00 – 16.00 – Masa de prânz și de la revedere, Discuții informale, înregistrări testimoniale, prezentare proiecte personale.

16.00 – 18.00 – Plecarea spre casa fiecăruia

Data, locul și formatul

Tabără de 4 zile (trei nopți de cazare, 8 sesiuni de învățare formală și informală, 3 mese pe zi), derulată între 20 și 23 Mai 2021 la Casa din Vale Breb.

Google Maps: https://goo.gl/maps/aEdV6KwmZFa65yy38,

Facebook page: https://www.facebook.com/casadinvalebreb/

Cazarea

Cazarea se face în casele tradiționale care compun complexul Casa din Vale, care are rating Excepțional – 9,6 din 10 puncte maxim pe Booking.com, 4,86 puncte rating din maxim 5 pe AirBNB și rating 4,5 din maxim 5 pe Tripadvisor. Găsiți toate detaliile despre Roxana și Florin, gazdele noastre, și despre experiența fabuloasă de la Casa din Vale pe o sumedenie de surse online.

Recomandăm aceste articole, în care găsiți și galerii foto:

Elita României – https://elitaromaniei.ro/revelatia-turistica-din-breb-maramures-datorita-temerarilor-soti-roxana-si-florin-vale/

Peter Lengyel – https://peterlengyel.wordpress.com/2019/10/07/breb-casa-din-vale/

Ziarul Financiar – https://da.zf.ro/dupa-afaceri/galerie-foto-roxana-florin-vale-au-dat-tot-cosmopolitul-cluj-napoca-pitorescul-sat-breb-maramures-au-parasit-joburile-readuce-viata-serie-case-traditionale-maramuresene-devenite-astazi-pensiuni-18491781

Monitorul de Cluj – http://www.monitorulcj.ro/actualitate/75578-au-lasat-cosmopolitul-cluj-pentru-un-sat-pitoresc-din-maramures#sthash.YLXsbVZq.dpbs

Cazarea se va face în case, în grupuri de 2 până la 6 persoane de același sex, fiecare grup primind în stăpânire câte una dintre case și asumându-și responsabilitatea de a se organiza și acționa ca o echipă. Fiecare cameră are maxim trei paturi, deci vor fi maxim trei persoane într-o cameră, fiecare cu patul ei. Unele paturi sunt duble, dar toate paturile au fost inventariate și alocate ca paturi single. Casele au fiecare o baie cu dotări complete, însă complexul dispune de băi de rezervă, în caz urgențe . Alocarea participanților în camere/grupuri va fi făcută de către organizatori, conform configurației spațiilor de cazare.

Ce trebuie să știi
2700
Lei
  • Early Booking – pentru rezervări confirmate până la 17 Mai 2021: 2200 de lei, (preț întreg 2700 de lei).
  • Grupa completă este formată din 20 de participanți, care primesc cazare, cursuri, mese, divertisment, pensiune completă (fără băuturi alcoolice incluse).
  • Conținutul cursului și al materialelor multimedia oferite este în limba română (75%) și limba engleză (25%), participanții trebuie să cunoască limba engleză la nivel minim B1.
  • Detalii suplimentare: solicitați prin e-mail la info@scoalaspor.ro.

Sala de cursuri

”Sala de cursuri” este, în principiu, în aer liber, în curtea interioară a complexului. În loc de birouri, scaune ergonomice și aer condiționat vom folosi baloți de paie, pălării și ochelari de soare și aer curat cu miros de fân, din producția locală. Aici au avut loc deja foarte multe evenimente similare, cursuri, spectacole, seri culturale, petreceri și trei ediții anterioare ale evenimentelor educaționale SPOR.

În caz de vreme nefavorabilă, pentru a ne feri de ploaie, vom avea la dispoziție un spațiu acoperit, tot în ar liber. Evenimentul este programat în luna Mai, când vremea în Breb este frumoasă, liniștită și suficient de caldă pentru o experiență completă în aer liber.

Masa de prânz, cina și mic dejunul vor fi asigurate la unul dintre restaurantele din vecinătatea complexului Casa din Vale. Costul pentru toate mesele este inclus în taxa de participare. Participanții vor fi informați despre meniul exact pus la dispoziție pe întreaga durată a taberei, cu câteva zile înainte de eveniment și vor putea comunica opțiuni diferite în cazul nevoii de a avea un meniu special.

Cost de participare

Cost participare: Early Booking – pentru rezervări confirmate până la 17 Mai 2021 inclusiv: 2200 de lei, (preț întreg 2700 de lei).

Costul este almost-all-inclusive și cuprinde cursurile, cazarea, toate momentele de entertainment, mic dejun, prânz și cină, cafea, ceai, apă, gustări. Costul nu include băuturi alcoolice și produse din tutun, jacuzzi, masaj, acces la sală de fitness, cosmetică și coafor, pe care de altfel nu le considerăm utile pentru această experiență, dar care – doar parțial!) pot fi achiziționate de la magazinele din vecinătate.

Organizatorul este ONG și emite factură (fără TVA). Rezervarea locului este confirmată după plata integrală a taxei de participare. Taxa de participare se returnează în proporție de 50% dacă participantul anunță cu minim 10 zile calendaristice înainte de eveniment că nu ajunge la curs. Locurile rezervate sunt transmisibile, participanții pot fi înlocuiți în orice moment, înainte de începerea cursului.

Burse

Două locuri la Festivalul de Marketing de la Breb sunt oferite de Școala SPOR și Casa din Vale Breb, ca bursă subvenționată 100%. Bursele oferă acces gratuit integral la tabără, pentru studenți, profesori sau tineri profesioniști care nu au posibilitatea de a plăti costurile taberei. Pentru a aplica la burse: trimiteți un CV și o scurtă scrisoare de motivație la info@scoalaspor.ro până la data de 15 Aprilie 2021, menționând programul, bursa, localitatea și data cursului la care solicitați bursa.

Înregistrare foto și video

Evenimentul va fi filmat (parțial) și fotografiat, iar materialele rezultate vor fi utilizate pentru producția unor materiale de promovare, prezentare în mass media și pentru arhiva Școlii SPOR. Participanții își vor exprima acordul în acest sens, conform GDPR.

Condiții de securitate sanitară

Cursurile și toate interacțiunile se desfășoară în aer liber și, în caz de ploaie, pe terase în aer liber acoperite. În cazul unor fenomene meteo extreme, cursurile vor fi mutate într-un spațiu interior, iar numărul participanților va fi limitat la 20 de persoane. Participanții vor fi așezați la distanță de minim doi metri unul de celălalt, iar speakerul la o distanță de minim 3 metri de orice participant, conform cerințelor legislației specifice stării de alertă/urgență.

Toate interacțiunile din cadrul programului vor evita contactul fizic între participanți și vor respecta distanțele și condițiile de siguranță stabilite de autorități. Participanții și organizatorii vor respecta cu strictețe toate regulile de securitate sanitară și limitare a interacțiunilor care sunt în vigoare la data evenimentului.

Condiții legale speciale

În condițiile în care autoritățile vor interzice sau vor restricționa desfășurarea evenimentului la data, orele și locația precizate, evenimentul va fi reprogramat cu prioritate, la o dată ulterioară, imediat ce restricțiile sau interdicțiile vor fi ridicate sau, în cazul unor situații extraordinare, la o altă locație, corespunzătoare cerințelor legale.

Gazdele acestui program

Moderatorii acestui program:

Mihai Bonca, Florin Dumitrescu, Andrei Cismaru, Doru Șupeală

Mihai Bonca este Marketing Professor la Maastricht School of Management, The Entrepreneurship Academy și Universitatea Alternativă. Deține un Executive MBA la Oxford University, Said Business School (2017 – 2019). Câștigător al 20 de premii Effie, Internetics și la Portoroz pentru eficiența campaniilor de branding și marketing derulate pentru mărcile pe care le-a creat sau manageriat. A lucrat ca Brand Manager (2003 – 2012) pentru Ursus Breweries/ SABMiller; Marketing Director (2012 – 2015): Bergenbier SA/ Molson Coors; Group Marketing Director (2015): eMAG/ Naspers.

Mihai Bonca are peste 15 ani de experiență în companii multinaționale, ca brand manager și director de marketing. În 2015 a fondat Brand Architects, un boutique de strategie, consultanță și training, derulând proiecte de consultanță și training: positioning development, brand strategy, communication strategy, employer branding pentru  Antibiotice, Almette, Bancpost, BCR, Bitdefender, Direct Booking, FRF, GfK, Hochland, Ipsos, Noriel, Provident, Pain Plaisir, TREND Consulting, Tymbark.

 

Florin Dumitrescu a intrat în lumea comunicării și publicității în 1996, când a început primul său contract cu o agenție de advertising din București. A lucrat în agenții multinaționale și independente de publicitate (copywriter, creative director, strategist) și branding (brand rhetorics director, web writer), pentru conturi din aproape toate categoriile de produse și servicii; și, în ultimii ani, în televiziuni (copywriter de promo, creative director, strategist).

Doctor în socio-antropologie și master în lingvistică, Florin predă actualmente un curs de antropologie a consumului la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București, la Facultatea de Filologie din Brașov și un curs de Effective Copywriting la Institutul de Marketing din București.

În paralel, Florin este pasionat de muzică și scrie versuri pentru cântece. Este autorul textelor din celebrele piese ale formației Sarmalele Reci: Prostia la putere, Șpriț de vară, Nicu Ceaușescu președinte, Violeta, Ana are mere Țara te vrea prost, Telefonul nu mai sună, Gașca de la bloc.

 

Andrei Cismaru are o experiență de peste 10 ani în marketing și comunicare, cu o expertiză profundă în social media și marketing digital. A lucrat pentru organizații de primă mărime și cu expunere internațională, precum Bitdefender Mobexpert, Strauss Group (Doncafe, Amigo și Beanz Cafe), Impetum Group și Noriel și a coordonat proiectul de transformare digitală a comunicării Federației Române de Fotbal. Este în prezent coordonatorul activităților de marketing automation ale celui mai important comerciant de jucării din România.

Andrei a fost implicat de-a lungul vremii  în campanii, lansări de mărci noi sau transformări de branduri, ori în proiecte strategice de transformare digitală. Scrie pe blog de aproape 10 ani și participă deseori ca speaker la evenimentele comunității profesionale de marketing, dar este și unul dintre fanii și promotorii comunității suporterilor clubului de fotbal Dinamo. În toți acești ani a avut ocazia să observe sau să participe activ în multiple evenimente și situații delicate de comunicare în mediul online. Crede cu tărie în puterea dialogului și a comunicării orientate către individ, nu către mase, deci, în personalizarea interacțiunilor și experiențelor de brand.

 

Doru Șupeală este doctorand al Universității Babeș-Bolyai – FSEGA, cu o temă de cercetare în managementul creativității și inovației. Are un Executive MBA la Hull University Business School, Licență și Master în Marketing la FSEGA – Universitatea Babeș-Bolyai și a absolvit Jurnalism și Comunicare la Universitatea Transilvania Brașov.

A fost director de marketing, comunicare sau procurement în mai multe companii locale sau multinaționale, între care Selgros, IKEA, Betfair, AirportLabs, Onyx Beacon, Ramada Brașov sau InNuts Fund, jurnalist și manager editorial la ProTV, Radio Brașov și MixMediaGroup și consultant de comunicare al Autoliv.

A publicat o carte despre marketing digital (”Experiența Face Diferența” – Editura Libris, 2017), un articol științific despre employer branding (”Inspire to hire and win the war for talents” – Marketing from Information to Decision Journal – DeGruyter, Berlin, 2019), scrie pe propriul blog dorusupeala.ro și pregătește o nouă carte ”Employer Branding 100%”, care va apărea în septembrie 2021 la Editura Curtea Veche. La Școala SPOR, Doru Șupeală susține programe educaționale de employer branding, leadership, marketing și comunicare, cursuri de creativitate și atelierele de ideație f(i) – Fabrica de Idei.

Rezervă-ți locul la Festivalul de Marketing de la Breb – 20-23 mai 2021

Dacă ești interesat(ă) de acest eveniment, te rugăm să completezi acest formular.

Datele tale personale și de contact vor fi păstrate în mod securizat pe serverul intern al Școlii SPOR și utilizate exclusiv pentru a te informa despre lansarea și dezvoltarea acestui program educational.

Școala SPOR

Celelalte evenimente programate la Școala SPOR

Timișoara
2022
26
-27
mai
Workshop pentru profesioniști și practicieni. Grupați în trei echipe, analizăm, (re)construim și comunicăm Brandul de Angajator pentru organizații reale sau fictive alese de participanți. Metoda 5D: Discover - Design - Develop - Deliver + Differentiate.
Cluj
2022
14
-15
iun.
De la Brand Strategy la Creative Execution – Transformă-ți brandul într-un succes de piață. Două zile de învățare interactivă pentru antreprenori, top manageri și profesioniști din Marketing și Advertising.
2022 © Școala SPOR. Website built by Tailored Layouts.