Creative Copywriting

Un curs despre mentalitatea copywriterului și mintea sa creativă, care prilejuiește o călătorie fascinantă și educativă în lingvistică, semiotică, psihologie, sociologie și antropologie, totul condimentat cu mult umor.
Timișoara
27
 septembrie 2021
09:00–
18:00
Locanda Del Corso
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Cui se adresează

Cursul se adresează în primul rând profesioniștilor și practicienilor din marketing și comunicare, dar este extrem de folositor oricui dorește să înțeleagă fundamentele procesului creativ în copywriting și apoi să producă și să publice conținut original și eficient în comunicarea publică.

Conceptul

În cursul său ”Cuvinte care conving”, Florin Dumitrescu explică și exemplifică elementele esențiale ale gândirii creative aplicate în copywriting.

Florin formulează o metodă de lucru care pleacă de la nevoile de bază ale comunicării de brand (awareness și memorabilitate), pentru a găsi aplicabilitate în toate formele de discurs de comunicare comercială.

Cursul lui Florin Dumitrescu este un mix de lingvistică, semiotică și cercetare psiho-sociologică, sintetizat și formatat pentru nevoile oamenilor pasionați din marketing și publicitate.

O zi plină de învățare, exercițiu, interacțiune și experimentare, într-un spațiu sigur și confortabil rezervat exclusiv pentru acest eveniment.

Acest eveniment educațional este dedicat unui grup restrâns de participanți: grupa va avea maxim 20 de cursanți.

Structura cursului

Iată câteva dintre elementele din conținutul cursului:

 1. Arbitrar şi motivat în naming
 2. Relaţia brandname-slogan: primul pas spre brand awareness
 3. Funcțiile limbii (Jakobson) în copywriting
 4. Grila FCB aplicată la copywriting
 5. Memorabilitatea: GRP-urile creierului
 6. Retorica brevilocvenţei: tropii de bază
 7. Dublul (multiplul) sens. Ambiguitatea
 8. Metaforă și metonimie, propriu și figurat, ancoraj și relevanță
 9. Argumentaţie vs story – cum scrii ca să captivezi și să convertești
 10. Pragmatica mesajului publicitar

Bonus! Lucruri care nu se spun și nu se învață oficial în agenții:

 1. De ce nu e bine să lucrăm cu „reciclate” şi „refuzate”
 2. De ce e mai importantă selling idea decât povestea (drama)
 3. Problema umorului: de ce scriu copywriterii români „cu poantă”? În ce măsură umorul vinde?
 4. De ce nu le plac creativilor „mascotele”? De ce le plac, totuși, consumatorilor (și fac bine brandurilor)?

Programul include și două pauze de cafea și relaxare, plus pauză de prânz. Pauza de prânz durează 60-90 de minute, masa de prânz nu este inclusă în prețul cursului.

Data, locul și formatul

Curs interactiv cu durata de o zi.

Luni, 27 septembrie 2021, între orele 09.00 – 18.00, în sala de conferințe de la Locanda Del Corso – Strada Mărășești nr. 10, Timișoara.

Spațiul destinat cursului este închiriat exclusiv pentru acest eveniment, la acest program participă maxim 20 de cursanți.

Cost de participare

Early booking – 900 lei. Preț întreg: 1200 lei. Cost total, care include apă, cafea, ceai, materiale didactice și consumabile.

Organizatorul este ONG și emite factură (fără TVA).

Rezervarea locului este confirmată după plata unui avans de minim 25% din costul de participare.

Avansul achitat pentru rezervare și/sau costul de participare deja achitat  se returnează în proporție de 100% în cazul în care evenimentul se anulează. Avansul achitat pentru rezervare și/sau costul de participare deja achitat se returnează în proporție de 50% dacă participantul anunță cu minim 7 zile calendaristice înainte de eveniment că nu ajunge la curs. Locurile rezervate sunt transmisibile, participanții pot fi înlocuiți în orice moment, înainte de începerea cursului.

Burse

Școala SPOR și partenerul său Profil Advertising acordă două burse integrale – acces gratuit la curs, pentru studenți, profesori sau profesioniști care nu au posibilitatea de a plăti costul de participare.

Pentru a aplica la burse: trimiteți un CV și o scurtă scrisoare de motivație la info@scoalaspor.ro până la data de 12 septembrie 2021, menționând cursul, localitatea și data cursului la care solicitați bursa.

Înregistrare foto și video

Evenimentul va fi filmat (parțial) și fotografiat, iar materialele rezultate vor fi utilizate pentru producția unor materiale de promovare, prezentare în mass media și pentru arhiva Școlii SPOR. Participanții își exprimă acordul în acest sens, conform GDPR.

Condiții de securitate sanitară

Evenimentul are loc într-un spațiu dedicat, confortabil, ventilat corespunzător și sigur din punct de vedere sanitar, iar numărul participanților la curs este de maxim 20 de persoane. Spațiul de curs are grup sanitar dedicat.

Participanții vor fi așezați la distanță de minim doi metri unul de celălalt, iar trainerul va sta la o distanță de minim 3 metri de orice participant.

Toate interacțiunile din cadrul programului vor evita contactul fizic între participanți și vor respecta distanțele și condițiile de siguranță stabilite de autorități.

Participanții și organizatorii vor respecta cu strictețe toate regulile de securitate sanitară și limitare a interacțiunilor care sunt în vigoare la data evenimentului.

Parcare

Recomandăm utilizarea serviciilor de transport public, foarte accesibile în zonă. Pentru posesorii de automobile, soluția este utilizarea parcărilor publice din zonă.

Condiții legale speciale

În condițiile puțin probabile în care autoritățile vor interzice sau vor restricționa desfășurarea evenimentului la data, orele și locația precizate, evenimentul va fi reprogramat cu prioritate, în format fizic.

Dacă nu va fi posibilă organizarea cursului în format fizic, cursul va fi livrat online, într-o serie de trei întâlniri online cu durata de 3 ore fiecare, programate în zile și ore stabilite de comun acord cu cursanții. Toate sesiunile derulate online vor fi înregistrate video-audio și vor fi puse la dispoziția participanților.

Evenimentul se anulează doar în condiții excepționale (interdicție legală explicită sau indisponibilitatea de lungă durată a titularului cursului).

Ce trebuie să știi
1200
Lei
 • Early booking – 900 lei. Preț întreg: 1200 lei.
 • minimum 12 cursanți, maximum 20 de cursanți
 • Conținutul cursului și al materialelor multimedia oferite este în limba română (75%) și limba engleză (25%), participanții trebuie să cunoască limba engleză la nivel minim B1.
 • Detalii suplimentare: solicitați prin e-mail la info@scoalaspor.ro.
Cine livrează acest curs

Creative Copywriting

Florin Dumitrescu a intrat în lumea comunicării și publicității în 1996, când a început primul său contract cu o agenție de advertising din București. A lucrat în agenții multinaționale și independente de publicitate (copywriter, creative director, strategist) și branding (brand rhetorics director, web writer), pentru conturi din aproape toate categoriile de produse și servicii; și, în ultimii ani, în televiziuni (copywriter de promo, creative director, strategist).

Doctor în socio-antropologie și master în lingvistică, Florin predă actualmente un curs de antropologie a consumului la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București, la Facultatea de Filologie din Brașov și un curs de Effective Copywriting la Institutul de Marketing din București.

În paralel, Florin este pasionat de muzică și scrie versuri pentru cântece. Este autorul textelor din celebrele piese ale formației Sarmalele Reci: Prostia la putere, Șpriț de vară, Nicu Ceaușescu președinte, Violeta, Ana are mere Țara te vrea prost, Telefonul nu mai sună, Gașca de la bloc.

Rezervă-ți locul la Cuvinte Care Conving: The Copywriter’s Mindset Timișoara 27 septembrie 2021

Dacă ești interesat(ă) de acest eveniment, te rugăm să completezi acest formular.

Datele tale personale și de contact vor fi păstrate în mod securizat pe serverul intern al Școlii SPOR și utilizate exclusiv pentru a te informa despre lansarea și dezvoltarea acestui program educational.

Școala SPOR

Celelalte evenimente programate la Școala SPOR

Timișoara
2022
26
-27
mai
Workshop pentru profesioniști și practicieni. Grupați în trei echipe, analizăm, (re)construim și comunicăm Brandul de Angajator pentru organizații reale sau fictive alese de participanți. Metoda 5D: Discover - Design - Develop - Deliver + Differentiate.
Cluj
2022
14
-15
iun.
De la Brand Strategy la Creative Execution – Transformă-ți brandul într-un succes de piață. Două zile de învățare interactivă pentru antreprenori, top manageri și profesioniști din Marketing și Advertising.
2022 © Școala SPOR. Website built by Tailored Layouts.