Quality in Software Projects

Workshop pentru profesioniștii din IT: pentru cod construit solid, durabil și sănătos. Obținerea calităţii unui produs software nu se realizează numai prin testarea produsului respectiv, ci încă din fazele incipiente ale proiectului, din momentul analizei problemei și stabilirii soluției și specificațiilor.
Cluj Napoca
24
 iunie 2021
09:00–
19:00
Hotel Sunny Hill - Terasă acoperită și încălzită, în aer liber
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Cui se adresează

Acest curs este destinat tuturor celor care lucrează în IT și sunt implicaţi în procesele de dezvoltare software în diverse faze ale SDLC (Software Development Life Cycle): QA Analyst, Business Analyst, Product Owner, Product Manager, Project Manager, Software Developer, QA Specialist, Tester, Quality Manager, Service Delivery Manager.

Cursul te va ajuta să înțelegi aspectele fundamentale legate de asigurarea calităţii în procesele de dezvoltare software şi să ai o structură clară de lucru și o direcţie concretă de abordare a noţiunii de calitate a produselor software.

Cursul poate să fie foarte util şi antreprenorilor experimentați, dar și celor care încep un start-up, pentru că poate să ajute la stabilirea, de la început, a unor reguli simple şi uşor de implementat pentru asigurarea calităţii produselor software. Aceste reguli şi bune practici se pot folosi la nivel de organizaţie.

Conceptul

Workshopul presupune aplicarea practică și pragmatică a unor structuri teoretice moderne. Cursul combină teoria și practica, în egală măsură și acoperă cunoștințe fundamentale, de bază. Prezentarea detaliată a informațiilor teoretice despre Software Quality Asurance este combinată de aplicații practice, studii de caz, dezbateri și exerciții individuale și de echipă. Participanții primesc în timpul cursului și la final un set de instrumente de lucru și o mini-bibliotecă de resurse auxiliare și de documentare.

Participanții vor înțelege și inventaria toate aspectele fundamentale care trebuie luate în considerare pentru asigurarea calităţii unui produs și vor avea la dispoziție un framework perfect funcțional, adaptabil situațiilor și proiectelor lor concrete.

Obținerea calităţii unui produs software nu se realizează numai prin testarea produsului respectiv.  Orientarea spre calitate este necesară încă din fazele incipiente ale proiectului, din momentul analizei problemei și stabilirii soluției și specificațiilor.

Testarea unui produs software este o parte extrem de  importantă a  asigurării calității, dar acoperă doar partea finală a proiectului. Planul de testare şi alegerea metodelor optime de testare sunt părţi importante în asigurarea calităţii produsului și sunt acoperite corespunzător în acest curs.

Asigurarea Calității Produselor Software este un element strategic tot mai important în relația pe termen lung dintre producătorii de software și clienții lor. Propunem o abordare concretă, pragmatică și profesionistă a acestui domeniu fundamental pentru stabilitatea și profitabilitatea companiilor IT,  în care teoria este armonizată cu practica și interacțiunea, pornind de la situațiile și problemele reale ale cursanţilor.

Având ca obiectiv fundamental asigurarea calităţii durabile a produselor software, bazându-ne pe fazele de dezvoltare ale unui produs informatic, pe standarde de calitate și pe diverse modalitati de abordare, vom asimila conceptele de bază și vom dobândi un mod de gândire pragmatic și coerent, care influenţează pozitiv și securizează calitatea produsului.

Dacă produci software de calitate, atunci poți fi sigur că ai și o afacere durabilă, cu clienți loiali: ”Quality is never an accident; it is always the result of high intention, sincere effort, intelligent direction, and skillful execution.” (W.A. Foster)

Structura cursului

Modulul 1 – 09.00 – 10.30:

 • What is Software Quality Asurance (SQA)?
  What is Software Quality Control (SQC) ?
  What is Testing?
 • SQA Main Objectives and SQA Major Goals
 • Software Quality Attributes

 

Modulul 2 – 11.00 – 13.00:

 • Quality Assurance in Software Development Life Cycle (SDLC) – Concepts, Practices, and Challenges

Pauză de prânz – 13.00 – 14.30

 

Modulul 3 – 14.30 – 16.00:

 • Software Quality Assurance in Agile Environment – Best Practices

 

Modulul 4 – 16.30 – 18.00:

 • Software Quality Control in Agile Environment: Testing Challenges in Agile
 • How to distinguish between software errors, software faults, software failures

 

Opțional – 18.00 – 21.00 – Discuții informale, dezbateri, tips & tricks.

 

Fiecare modul se încheie cu o sesiune practică. Sesiunea practică constă în analiza concretă bazata pe un studiu de caz cu răspunsuri clare la problemele teoretice.  

Programul include pauze de cafea și relaxare. Pauza de prânz durează 90 de minute, masa de prânz nu este inclusă în prețul cursului.

Data, locul și formatul

Workshop interactiv cu durata de o zi.

Joi 24 iunie 2021, între orele 09.00 – 18.00, pe terasa acoperită și protejată cu dispozitive paravânt a Hotelului Sunny Hill – Strada Făgetului 31A, Cluj-Napoca.

Spațiul destinat cursului este închiriat exclusiv pentru acest eveniment, la acest program participă maxim 20 de cursanți.

Cost de participare

Early booking – 750 lei, valabil pentru înscrieri până la data de 21 iunie 2021. Preț întreg: 1000 lei, valabil între 22 și 24 iunie 2021. Costul include apă, cafea, ceai, snacks, materiale didactice și consumabile.

Organizatorul este ONG și emite factură (fără TVA).

Rezervarea locului este confirmată după plata unui avans de 25% din costul de participare.

Avansul achitat pentru rezervare și/sau costul de participare deja achitat  se returnează în proporție de 100% în cazul în care evenimentul se anulează. Avansul achitat pentru rezervare și/sau costul de participare deja achitat se returnează în proporție de 50% dacă participantul anunță cu minim 7 zile calendaristice înainte de eveniment că nu ajunge la curs.

Locurile rezervate sunt transmisibile, participanții pot fi înlocuiți în orice moment, înainte de începerea cursului.

Burse

Școala SPOR acordă două burse integrale – acces gratuit la curs, pentru studenți, profesori sau profesioniști care nu au posibilitatea de a plăti costul de participare. Pentru a aplica la burse: trimiteți un CV și o scurtă scrisoare de motivație la info@scoalaspor.ro până la data de 18 iunie 2021, menționând cursul, localitatea și data cursului la care solicitați bursa.

Înregistrare foto și video

Evenimentul va fi filmat (parțial) și fotografiat, iar materialele rezultate vor fi utilizate pentru producția unor materiale de promovare, prezentare în mass media și pentru arhiva Școlii SPOR. Participanții își vor exprima acordul în acest sens, conform GDPR.

Condiții de securitate sanitară

Evenimentul are loc în aer liber, pe o terasă complet acoperită, iar numărul participanților la curs este de maxim 20 de persoane. Participanții vor fi așezați la distanță de minim doi metri unul de celălalt, iar trainerul va sta la o distanță de minim 3 metri de orice participant, conform cerințelor legislației specifice perioadei de pandemie. La nevoie, trainerul va avea la dispoziție microfon și instalație de sonorizare.

Toate interacțiunile din cadrul programului vor evita contactul fizic între participanți și vor respecta distanțele și condițiile de siguranță stabilite de autorități. Toate produsele alimentare și răcoritoare oferite vor fi ambalate și consumate individual. Spațiul de curs are grup sanitar dedicat și minim două căi de acces exclusive. În zilele de desfășurare a cursului, terasa este rezervată în exclusivitate pentru acest curs, niciun alt eveniment nu este programat în respectivul spațiu. Participanții și organizatorii vor respecta cu strictețe toate regulile de securitate sanitară și limitare a interacțiunilor care sunt în vigoare la data evenimentului.

Parcare

Deplasarea din Cluj către Hotel Sunny Hill durează circa 15-20 minute și se poate face pe două căi: din Calea Turzii de la sensul giratoriu, pe strada Făgetului sau din Mănăștur, de la capătul liniei de tramvai, în sus pe Drumul Sfântul Ioan. Hotelul Sunny Hill are parcare proprie, participanții pot parca în curtea hotelului.

Condiții legale speciale

În condițiile puțin probabile în care autoritățile vor interzice sau vor restricționa desfășurarea evenimentului la data, orele și locația precizate, evenimentul va fi reprogramat cu prioritate, în format fizic. Dacă nu va fi posibilă organizarea cursului în format fizic, cursul va fi livrat online, într-o serie de trei întâlniri online cu durata de 3 ore fiecare, programate în zile și ore stabilite de comun acord cu cursanții. Toate sesiunile derulate online vor fi înregistrate video-audio și vor fi puse la dispoziția participanților. Evenimentul se anulează doar în condiții excepționale (interdicție legală explicită sau indisponibilitatea de lungă durată a titularului cursului).

Ce trebuie să știi
1000
Lei
 • Early booking – 750 lei, valabil pentru înscrieri până la data de 21 iunie 2021. Preț întreg: 1000 lei, valabil între 22 și 24 iunie 2021.
 • Minimum 10 cursanți, maximum 15 de cursanți
 • Conținutul cursului și al materialelor multimedia oferite este în limba română (75%) și limba engleză (25%), participanții trebuie să cunoască limba engleză la nivel minim B1.
 • Detalii suplimentare: solicitați prin e-mail la info@scoalaspor.ro.
Cine livrează acest curs

Quality in Software Projects

Monica Chiș este Freelancer IT Software Consultant si Trainer. Are o experiență de peste 23 de ani în diverse roluri în industria IT, cercetare științifică și mediul universitar, iar în ultimii ani s-a specializat în audit-uri externe ale proiectelor software și optimizarea proceselor de dezvoltare.

Este absolventă a Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Matematică şi Informatică, Specializarea Informatică. Este certificată ca Formator (Trainer) şi Scrum Trainer.

Este un specialist orientat către client, a lucrat în medii IT competitive și multiculturale, este pasionată de domeniul de asigurare a calității produselor software și promovează metodologia Agile, în particular framework-ul SCRUM. Experiența ei implică toate aspectele necesare dezvoltării unui produs software.

A lucrat în roluri de Project Manager şi Quality Manager pentru SIEMENS PSE și proiecte software în domeniul managementul traficului aerian și telecomunicații pentru compania austriacă Frequentis. A coordonat vreme de aproape 18 luni, în Hong Kong, implementarea unor sisteme informatice operaționale dezvoltate pentru Aeroportul din Hong Kong.

Are experiență în auditul proceselor de dezvoltare software și în managementul calității dezvoltării produselor software, a dezvoltat strategii pentru a evidenţia punctele cheie importante pentru procesele de dezvoltare software. Este pasionată de literatură şi călătorii.

Rezervă-ți locul la Asigurarea Calității în Proiectele Software – Cluj Napoca 24 iunie 2021

Dacă ești interesat(ă) de acest eveniment, te rugăm să completezi acest formular.

Datele tale personale și de contact vor fi păstrate în mod securizat pe serverul intern al Școlii SPOR și utilizate exclusiv pentru a te informa despre lansarea și dezvoltarea acestui program educational.

Școala SPOR

Celelalte evenimente programate la Școala SPOR

Timișoara
2022
26
-27
mai
Workshop pentru profesioniști și practicieni. Grupați în trei echipe, analizăm, (re)construim și comunicăm Brandul de Angajator pentru organizații reale sau fictive alese de participanți. Metoda 5D: Discover - Design - Develop - Deliver + Differentiate.
Cluj
2022
14
-15
iun.
De la Brand Strategy la Creative Execution – Transformă-ți brandul într-un succes de piață. Două zile de învățare interactivă pentru antreprenori, top manageri și profesioniști din Marketing și Advertising.
2022 © Școala SPOR. Website built by Tailored Layouts.