Programe Educaționale

Planificare Strategică în Business

Susținut de Florin Șomodi

Patru module de strategie, cu aplicare imediată, pentru antreprenori și top manageri. Vii cu o problemă și pleci cu un PLAN.

Planificare Strategică în Business

Planificarea Strategică te ajută să îți duci afacerea de la stadiul de supraviețuire în stadiul de companie organizată, pregatită să facă bani și să se dezvolte pe termen lung

O zi de training intensiv cu Florin Șomodi – Business Consultant, Facilitator și Business Coac

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Cui se adresează

Acest program de training intensiv este destinat antreprenorilor, top managerilor, profesioniștilor din learning & development în organizații. Obiectivul acestui program de training intensiv este să ofere, prin interacțiune și experiențe directe, o viziune completă, corectă și coerentă asupra leadershipului participativ, managementului strategic, planificării cu sens, cât și asupra facilitării ca metodă de lucru cu echipele, toate acestea cu impact direct în în performanța și profitabilitatea companiilor și, consecutiv, în păstrarea talentelor.

Conceptul

Programul de training este configurat sub forma a patru module ce implică un mix de abordare life-oriented și business-oriented, ce oferă un cadru în care înțelegi cum să gândești pe termen lung ca răspuns la problemele interne și externe ale organizației tale, cum ar fi schimbări în cadrul serviciilor și produselor, trenduri sociale, politici guvernamentale, nevoi comunitare, și apariția de noi tehnologii.

Vii cu problema cea mai mare și actuală a organizației tale și pleci cu un PLAN pe care îl construiești în ziua de training. Acest program te va ajuta să clarifici identitatea firmei tale și a strategiilor de succes și vei crea un plan care te va ajuta pe tine ca manager sau antreprenor să setezi direcția organizației și să-ți îmbunătățești perspectivele de termen lung pentru supraviețuire și creșterea companiei.

Impactul cursului în afacerea ta

Când alegi să participi la Masterclass: 

 • Înveți să experimentezi schimbarea intenționată în organizații și să exersezi abordări și perspective noi.
 • Construiești un cadru pentru luarea deciziilor, comunicare, planificare și rezolvarea problemelor.
 • Creezi un mediu pentru inovare și generarea unui portofoliu larg de idei pentru dezvoltarea afacerii tale.
 • Abordezi afacerea holistic, cu intenționalitate și orientat spre viitor în munca managerială.
 • Planifici corect și formulezi strategii, întocmești hărți de parcurs și planuri de acțiune, care chiar se implementează.
 • Afli cum să gestionezi prin instrumente manageriale complexul VUCA (Volatility, Uncertainty, Complexity, Ambiguity) și să dezvolți abilități prin care să implmentezi decizii și strategii.
 • Experimentezi angajarea modurilor de gândire antreprenorială, managerială și tehnică adică accesezi gândirea: Vizionară (expansivă, motivatoare, orientată spre viitor, flexibilă), Critică (focusată și îndrăzneață, ancorată în realitatea curentă, evidențiază tensiuni și paradoxuri), Strategică (direcțională, creativă, dinamică), Practică (Detaliată, orientată spre acțiune, încadrabilă în timp).
 • Înțelegi utilitatea metodei Participatory Strategic Planning (PSP) și a modului prin care poate fi încurajată inițiativa și responsabilitatea când aceasta (planificarea strategică) se desfășoară împreună cu echipa.
 • Te bucuri de maximă atenție și feedback direct de la Florin și ai acces la toată expertiza lui și la experiența de peste 15 ani în care a ajutat zeci de companii.

Structura cursului

Modulul 1. Formularea Viziunii practice

 • Înțelegi importanța gândirii pe termen mediu și lung în antreprenoriat
 • Descoperi ce e inventarul valorilor fondatorului, cele care guvernează afacerea
 • Îți definești elementele de viziune aspirațională
 • Înțelegi de ce e important să transformi aceste elemente în obiective SMART și bugete de lucru
 • Vorbim despre principalele caracteristici ale viziunii practice: evolutivă și dinamică, necesită revizuiri constante și de înnoire, împrospătare, suferă schimbări în urma realizărilor dar și a eșecurilor și se manifestă pe termen mediu în organizație.

 

Modulul 2. Identificarea obstacolelor și contradicțiilor fundamentale

 • Facem inventarul problemelor reale care blochează elementele de viziune: contradicții, conflicte, neajunsuri, moduri de lucru, biasuri, dificultăți, noduri gordiene
 • Grupezi problemele în funcție de cauzele rădăcină care le generează
 • Descoperi cauzele rădăcină și cum să le faci analiza profundă
 • Denumești categoriile de obstacolele ca să permiți soluțiilor să se insinueze singure din cauzele rădăcină.

 

Modulul 3. Designul direcțiilor strategice

 • Ce sunt și ce nu sunt direcțiile strategice
 • Înveți ce este gândirea de tip design (design thinking) și cum se face designul direcțiilor strategice
 • Discutăm despre cum rezolvi contradicțiile și blocajele identificate în propria viziune
 • Înțelegi care e riscul identificării unor obstacole
 • Când se planifică strategic, luând în considerare situația reală și contradicțiile fundamentale, o organizație are șansa să își realizeze viziunea.

 

Modulul 4. Plan de acțiune și un mod de implementare focusată, prin:

 • Inventarul factorilor de succes
 • Definirea proiectelor multianuale și a acțiunilor sistematice
 • Alegerea acțiunilor și construirea angajamentului
 • Formularea responsabilităților
 • Definirea indicatorilor de performanță prin raportare la obiectivele definite in viziune
 • Alinierea resurselor și formalizarea rolurilor de conducere și coordonare,
 • Agregarea planului de acțiune pentru 12 luni
 • Detalierea planurilor pentru primele 90 de zile după planificarea strategică
 • Realizarea schiței de buget anual și cash-flow
 • Definirea modului de monitorizare si a ritmului de evaluare a progresului

Programul include pauze de cafea și relaxare. Pauza de prânz durează 90 de minute, masa de prânz nu este inclusă în prețul cursului.

Ce trebuie să știi
 • Minimum 10 cursanți, maximum 15 cursanți.
 • Conținutul cursului și al materialelor multimedia oferite este în limba română (75%) și limba engleză (25%), participanții trebuie să cunoască limba engleză la nivel minim B1.
 • Costul programului educațional va fi comunicat la momentul programării exacte a evenimentului. Școala SPOR va acorda burse 100% subvenționate pentru cel puțin un participant. În cazul în care ești interesat(ă) de acest program, te rugăm să te preînscrii, fără a avea orice altă obligație. Ne vei ajuta astfel să știm care este nivelul de interes și să acordăm prioritate organizării cursului în localitatea ta.
 • Pentru orice întrebare aveți despre acest program, scrieți la info@scoalaspor.ro
Cine livrează acest curs

Planificare Strategică în Business

Florin Șomodi are o carieră de peste 15 ani în Business Development dublată cu cea de Trainer, Facilitator și Coach. A investit timp și energie în propria formare de-a lungul timpului atât în cursuri locale acreditate Autoritatea Națională a Calificărilor (ANC) cât și în formări ale unor furnizori internaționali: LIFO, Noble Manhatthan UK, Kutschera Institut Austria, ICA:UK.

Este conectat mereu la cauzele comunității și susține dezvoltarea antreprenorială a mai multor comunități: JCI Cluj,  Fundația Civitas, Asociația Inceptus România, Fiatest Bizz Club. A conceput programul Vision12 prin care își propune să construiască o puternică comunitate de afaceri și antreprenori care cresc împreună având la baza integritatea, încrederea reciprocă și preocuparea pentru furnizarea de produse și servicii de calitate. Facilitează sesiuni de planificare strategică cu echipe, susține pregatirea și realizarea obiectivelor de vânzări precum și implementarea de instrumente de creștere a productivității individuale, de echipă și organizaționale.

Florin Șomodi a ghidat în ultimii 5 ani peste 40 de echipe manageriale care gestionează atât afaceri de tip startup, cât și afaceri mature, cu cifre de afaceri de  până la 10 milioane de Euro cu peste 100 de angajați, ce activează în  20 de domenii de business precum: servicii de sănătate, comerț și distribuție, e-commerce, producție publicitară și signalistică, servicii de arhitectura și proiectare, financiar-contabile, asistență juridică, design vestimentar, design și decorațiuni interioare, organizare de evenimente, servicii profesionale de curățenie, educație și training, traducere și interpretariat, HORECA, cooperative de producție agricolă, companii de producție, etc.

Cluj Napoca
2021
12
mai

Planificare strategică în Business

Vii cu o problemă de afaceri și pleci cu un plan clar. O zi de training intensiv pentru antreprenori și top manageri. Planificarea Strategică te ajută să îți duci afacerea de la stadiul de supraviețuire în stadiul de companie organizată, pregatită să facă bani și să se dezvolte pe termen lung.
Florin Șomodi
Iași
2021
21
iunie

Planificare strategică în Business

Vii cu o problemă de afaceri și pleci cu un plan clar. O zi de training intensiv pentru antreprenori și top manageri. Planificarea Strategică te ajută să îți duci afacerea de la stadiul de supraviețuire în stadiul de companie organizată, pregatită să facă bani și să se dezvolte pe termen lung.
Florin Șomodi
Testimoniale

Sesiunile de coaching cu Florin ne-au ajutat în mai multe zone ale business-ului. După 2 ani de Vision12, am prelungit colaborarea cu Florin și construim un Program de mastermind dedicat managerilor companiilor de tehnologie din România.

Vlad Ciurcă

CEO, creatorul evenimentelor IT ”Techsylvania”

Florin nu ne-a oferit o rețetă universală ca să ne atingem obiectivele, ci ne-a învățat să nu ocolim acele lucruri care ni se par greu sau imposibil de realizat, să dedicăm timp planificării și mai ales să planificăm ca să avem rezultate și succes.

Anca Marcu

Manager la Cooperativa Lunca Someșului Mic

Este probabil cea mai bună investiție pe care am făcut-o în echipă la momentul accesării workshop-urilor de planificare strategică cu Florin.

Bogdan Pandea

Fondator și manager, cafenelele Captain Bean

Stilul lui Florin a fost captivant, a reușit să-i implice pe toți colegii. Atât ziua de coaching, cât și cea de planificare strategică ne-au fost de mare ajutor și ne-au dat elan pentru lunile viitoare.

Sütő Ágota

Marketing Manager la Best Jobs România

Când l-am întâlnit pe Florin conduceam un “start-up de 8 ani”. Fiind la origine muzician, managementul unei firme de producție a fost foarte greu de structurat, urmărit și prezis. Florin a adus claritate, a reușit în câteva întâlniri să îmi creioneze o structură a informațiilor folosind toate elementele care formau în minte afacerea. Sub îndrumarea lui Florin am devenit un manager previzibil pentru echipa mea.

Flaviu Pop

Antreprenor, Acoustic Density

Sunt zeci de companii antreprenoriale românești care au ajuns la performanță de top, după ce au lucrat cu Florin Șomodi. Ceea ce face el pot să facă foarte puțini oameni: el reușește să se adapteze la ritmul, cunoștințele și stilul fiecăruia, pentru a îl ajuta să își construiască o viziune structurată a viitorului afacerii sale. Nu există succes durabil fără planificare riguroasă, performanța nu este o surpriză, ci o certitudine atunci când gândești corect. Disciplină, curaj și claritate, asta veți găsi în cursul lui Florin Șomodi.

Doru Șupeală

Managing Director, SPOR

Planificare Strategică în Business

Formular de pre-înscriere

Dacă ești interesat(ă) de acest program, te rugăm să completezi acest formular.

Datele tale personale și de contact vor fi păstrate în mod securizat pe serverul intern al Școlii SPOR și utilizate exclusiv pentru a te informa despre lansarea și dezvoltarea acestui program educational.

Școala SPOR

Celelalte Programe Educaționale

A micro-MBA for HR professionals. Internationally accredited certification programme, developed in partnership with the University of Suffolk – delivered by Professor Andrew Taylor – Senior Lecturer at Staffordshire University.
Andrew Taylor
A micro-MBA for HR professionals. Internationally accredited certification programme, developed in partnership with the University of Suffolk – delivered by Professor Andrew Taylor – Senior Lecturer at Staffordshire University.
Andrew Taylor
Masterclass de două zile pentru antreprenori, top manageri și profesioniști din Marketing și Advertising susținut de Mihai BONCA, CEO BrandArchitects.
Mihai Bonca
A pragmatic approach to identifying, analysing, quantifying and managing risks and opportunities by Peter Leeson, Culture and Transformation Consultant.
Peter Leeson
Un curs de scriere creativă care prilejuiește o călătorie fascinantă și educativă în lingvistică, semiotică, psihologie, sociologie și antropologie, totul condimentat cu mult umor.
Florin Dumitrescu
Un nou model de workshop, care oferă inițierea în domeniul Data Protection pentru toți cei interesați de o carieră în sectorul legalității și securității prelucrării datelor.
Tudor Galoș
De la definiție la strategie, de la roluri la tactici de abordare, de la nevoie la metodologii care să ajute implementarea și, nu în ultimă instanță, de la motivație la rafinamentul proceselor de gândire.
Andrei Adam
Asigurarea Calității Produselor Software este un element strategic tot mai important în relația pe termen lung dintre producătorii de software și clienții lor.
Monica Chiș

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed