Proprietari ”Casa din Vale” Breb

Marea Evadare de la Breb

O călătorie creativă între tradiție și inovație. Ediție specială Fabrica de Idei: patru zile de explorare, curiozitate, relaxare și creativitate, alături de creatorii, artizanii și păstrătorii de tradiții din Breb, în munții Maramureșului.
Breb, MM
22
–25
 iulie 2021
Casa din Vale
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Cui se adresează

Aceasta este o Tabără pentru oamenii inteligenți și pasionați, care vor să evadeze din aglomerarea și stresul orașului și din rutina obositoare a fiecărei zile de muncă, să descopere secretele și truda celor mai vechi meșteșuguri ale Maramureșului, să se bucure de tradițiile și bunătățile locului, dar și să învețe cum se pot produce idei noi și valoroase, cum poate fi descoperită, alimentată și dezvoltată creativitatea, pentru a aduce schimbare pozitivă în propria profesie, în societate, dar și în viețile personale ale fiecăruia.

Acest program de educație, explorare, curiozitate, inovație și relaxare este dedicat antreprenorilor, managerilor și profesioniștilor din orice domeniu. Experiența este dedicată tuturor celor implicați în proiecte creative, interesați de inițiative inovative, dar și celor pur și simplu curioși și interesați de explorarea unor teritorii, cunoștințe, meșteșuguri și obiceiuri cu lungă tradiție.
Trăim într-o epocă în care schimbarea și evoluția au devenit componente esențiale și obligatorii ale vieții sociale și economice, iar (re)inventarea oamenilor, meseriilor, produselor, serviciilor și organizațiilor este tot mai necesară, pentru a supraviețui și progresa. Totodată, înțelepciunea bătrânilor și geniul bine ascuns în cele mai vechi meșteșuguri pot să fie sursă de inspirație și imaginație pentru descoperirea sau validarea unor noi idei.

Fugim din oraș, ne deconectăm total de la rutină și ne scufundăm în lumea magică a satului maramureșean Breb. Ne întâlnim cu artizanii și artiștii locului, dar încercăm simultan și să explorăm noi direcții de dezvoltare a propriilor persoane. Marea Evadare este o călătorie fascinantă între tradiție și inovație, în care fiecare va descoperi idei, oameni, bucurii, informații și direcții noi.

Conceptul

Obiectivul acestei ediții speciale a Taberei de Creativitate ”f(i) – Fabrica de Idei” este să ofere participanților ocazia evadării din cotidianul urban și rutina zilelor de izolare și oportunitatea unei călătorii personale în lumea creativității și imaginației, a tradițiilor, meșteșugurilor și artei populare. Patru zile de explorare, bucurie, fascinație, exerciții și experimente personale, în lumea ideilor, fie ele foarte vechi sau foarte noi.

Două sesiuni consistente de învățare și exerciții practice de imaginație, creativitate și inovație se vor combina cu experiențele practice ale exersării unor meserii și meșteșuguri tradiționale, cu explorarea celor mai vechi și fascinante locuri ale satului și cu descoperirea înțelepciunii bătrânilor și artizanilor maramureșeni. Nu pot lipsi din această aventură rurală întâlnirile cu ceterașii, coconii și dănțăușii din Breb, dar și descoperirea gustoasă a bucatelor locului.

Experiența educațională și interacțiunile din tabără vor da fiecărui participant oportunitatea de a își (re)descoperi și a pune în valoare imaginația, inventivitatea, umorul, libertatea de gândire, dar și empatia, capacitatea de colaborare, simplitatea, umanitatea și modestia. Dincolo de experiența educațională, participanții vor descoperi bogăția culturală a unuia dintre rarele sate românești în care cultura tradițională se păstrează nealterată.

Întreaga experiență proiectată pentru această evadare de patru zile din presiunea și zgomotul orașului are la bază cele trei valori fundamentale ale Școlii SPOR: libertatea, integritatea și creativitatea. Scoatem oamenii din oraș, îi decuplăm de la presiunea și stresul mediului uzual și îi invităm să dea frâu liber propriei imaginații. Îi izolăm în una dintre cele mai frumoase zone naturale a țării, totodată un spațiu care conservă în mod autentic civilizația arhaică rurală, cu simplitatea, profunzimea și bogăția de sensuri și valori a culturii tradiționale, pentru a descoperi oameni, idei și principii noi de lucru.

 

Structura cursului

Ziua 1 – Joi 22 iulie 2021

 • 11.00 – 13.00 – Sosirea participanților, cazare, mic tur introductiv al complexului Casa din Vale;
 • 13.00 – 15.00 – Masa de prânz și prezentarea tuturor participanților;
 • 15.00 – 19.00 – Sesiunea 1: Modul introductiv – prezentarea programului și a obiectivelor fiecăruia. Turul ghidat al satului, în căruțe trase de cai; întâlnire cu poetul satului, Vasile Oanea și vizită ghidată la Biserica Bătrână de Lemn, monument istoric pe harta UNESCO. Modul prezentat de Roxana Vale, Florin Vale și Doru Șupeală;
 • 19.00 – 20.30 – Cină
 • 21.00 – 22.30 – Poveștile satului – seară de tabără, opțional proiecție de film.

 

Ziua 2 – Vineri 23 iulie 2021 

 • 07.30 – 09.30 – Mic dejun și discuții informale
 • 10.00 – 13.00 –  Sesiunea 2: Fabrica de Idei. Imaginație, creativitate și inovație aplicate în afaceri și în viața personală. Metode de ideație; Fundamentele științifice ale inovației; Idei Virale; Exerciții practice – modul prezentat de Doru Șupeală
 • 13.00 – 15.00 – Pauză de prânz
 • 15.00 – 19.00 – Sesiunea 3: Înapoi la rădăcini – descoperirea simplității – întâlniri practice cu artizanii satului. Atelier de cioplit în lemn, atelier de țesut, atelier de confecționat brățări și coliere (zgardane). Ghizi: Florin și Roxana Vale, proprietarii complexului Casa din Vale
 • 19.00 – 20.30 – Cină tradițională – prepararea mâncării la ceaun chiar de către participanții la program
 • 20.30 – 22.00 – Seară de tabără, program special cu exerciții de creativitate

 

Ziua 3 – Sâmbătă 24 iulie 2021 – ZIUA FĂRĂ TELEFON MOBIL

Toți participanții, inclusiv gazdele, tutorii și invitații locali vor renunța la utilizarea telefonului mobil și a oricărei alte modalități de comunicare digitală cu exteriorul, în intervalul orar 08.30 – 20.00 (de la mic dejun și până după cină – telefonul se închide după ce sună alarma de dimineață, se lasă în cameră și se redeschide după încheierea cinei).

 • 07.30 – 09.30 – Mic dejun și discuții informale
 • 10.00 – 13.00 – Sesiunea 4: Fabrica de Idei. Exerciții de imaginație. Creativitate structurată și aplicată  în afaceri și în viața personală. Metode de ideație; Cum facem să lucrăm cu oameni creativi? Climatul și cultura pentru inovație; Exerciții practice – modul prezentat de Doru Șupeală;
 • 13.00 – 15.00 – Pauză de prânz
 • 15.00 – 19.00 – Sesiunea 5 –  Înapoi la rădăcini – descoperirea simplității – întâlniri practice cu artizanii satului. Atelier de tâmplărie și făcut draniță, atelier de tors lână, atelier de pictură pe lemn și sticlă, iar pentru cei curioși mici experiențe zootehnice. Ghizi: Florin și Roxana Vale, proprietarii complexului Casa din Vale
 • 20.30 – 23.30 – Spectacolul tradiției: seară tradițională maramureșeană cu Coconii din Breb, recital Ceterașii din Breb și foc de tabără.

 

Ziua 4, Duminică 25 iulie 2021

 • 07.30 – 09.30 – Mic dejun și discuții informale
 • 10.00 – 13.00 – Sesiunea 6 – Debriefing – prezentarea ideilor și conceptelor dezvoltate de fiecare participant, dar și a concluziilor personale în urma acestei experiențe.
 • 13.00 – 16.00 – Masa de prânz și de la revedere, Discuții informale, înregistrări testimoniale, prezentare proiecte personale.
 • 16.00 – 18.00 – Plecarea spre casa fiecăruia

Data, locul și formatul

Tabără de 4 zile (trei nopți de cazare, 8 sesiuni de învățare formală și informală, 3 mese pe zi), derulată între 22 și 25 iulie 2021 la Casa din Vale Breb.

Google Maps: https://goo.gl/maps/aEdV6KwmZFa65yy38,

Facebook page: https://www.facebook.com/casadinvalebreb/

Cazarea

Cazarea se face în casele tradiționale care compun complexul Casa din Vale, care are rating Excepțional – 9,6 din 10 puncte maxim pe Booking.com, 4,86 puncte rating din maxim 5 pe AirBNB și rating 4,5 din maxim 5 pe Tripadvisor. Găsiți toate detaliile despre Roxana și Florin, gazdele noastre, și despre experiența fabuloasă de la Casa din Vale pe o sumedenie de surse online.

Recomandăm aceste articole, în care găsiți și galerii foto:

Elita României – https://elitaromaniei.ro/revelatia-turistica-din-breb-maramures-datorita-temerarilor-soti-roxana-si-florin-vale/

Peter Lengyel – https://peterlengyel.wordpress.com/2019/10/07/breb-casa-din-vale/

Ziarul Financiar – https://da.zf.ro/dupa-afaceri/galerie-foto-roxana-florin-vale-au-dat-tot-cosmopolitul-cluj-napoca-pitorescul-sat-breb-maramures-au-parasit-joburile-readuce-viata-serie-case-traditionale-maramuresene-devenite-astazi-pensiuni-18491781

Monitorul de Cluj – http://www.monitorulcj.ro/actualitate/75578-au-lasat-cosmopolitul-cluj-pentru-un-sat-pitoresc-din-maramures#sthash.YLXsbVZq.dpbs

Cazarea se va face în case, în grupuri de 2 până la 6 persoane de același sex, fiecare grup primind în stăpânire câte una dintre case și asumându-și responsabilitatea de a se organiza și acționa ca o echipă. Fiecare cameră are maxim trei paturi, deci vor fi maxim trei persoane într-o cameră, fiecare cu patul ei. Unele paturi sunt duble, dar toate paturile au fost inventariate și alocate ca paturi single. Casele au fiecare o baie cu dotări complete, însă complexul dispune de băi de rezervă, în caz urgențe . Alocarea participanților în camere/grupuri va fi făcută de către organizatori, conform configurației spațiilor de cazare.

Ce trebuie să știi
2200
Lei
 • Early Booking – pentru rezervări confirmate până la 1 iulie 2021: 2200 de lei, (preț întreg 2700 de lei).
 • Grupa completă este formată din 20 de participanți, care primesc cazare, cursuri, mese, divertisment, pensiune completă (fără băuturi alcoolice incluse).
 • Conținutul cursului și al materialelor multimedia oferite și prezentate este în limba română (80%) și limba engleză (20%). Ar fi bine ca participanții trebuie să cunoască limba engleză la nivel minim B1.
 • Detalii suplimentare: solicitați prin e-mail la info@scoalaspor.ro.

Sala de cursuri

”Sala de cursuri” este, în principiu, în aer liber, în curtea interioară a complexului. În loc de birouri, scaune ergonomice și aer condiționat vom folosi baloți de paie, pălării și ochelari de soare și aer curat cu miros de fân, din producția locală. Aici au avut loc deja foarte multe evenimente similare, cursuri, spectacole, seri culturale, petreceri și trei ediții anterioare ale evenimentelor educaționale SPOR.

În caz de vreme nefavorabilă, pentru a ne feri de ploaie, vom avea la dispoziție un spațiu acoperit, tot în ar liber. Evenimentul este programat în luna Iulie, când vremea în Breb este frumoasă, liniștită și suficient de caldă pentru o experiență completă în aer liber.

Masa de prânz, cina și mic dejunul vor fi asigurate la unul dintre restaurantele din vecinătatea complexului Casa din Vale. Costul pentru toate mesele este inclus în taxa de participare. Participanții vor fi informați despre meniul exact pus la dispoziție pe întreaga durată a taberei, cu câteva zile înainte de eveniment și vor putea comunica opțiuni diferite în cazul nevoii de a avea un meniu special.

Cost de participare

Early Booking – pentru rezervări confirmate până la 1 iulie 2021: 2200 de lei, (preț întreg 2700 de lei).

Costul este almost-all-inclusive și cuprinde cursurile, cazarea, toate momentele de entertainment, mic dejun, prânz și cină, cafea, ceai, apă, gustări. Costul nu include băuturi alcoolice și produse din tutun, jacuzzi, masaj, acces la sală de fitness, cosmetică și coafor, pe care de altfel nu le considerăm utile pentru această experiență, dar care -doar parțial!) pot fi cumpărate de la magazinele din vecinătate.

Organizatorul este ONG și emite factură (fără TVA). Rezervarea locului este confirmată după plata integrală a taxei de participare. Taxa de participare se returnează în proporție de 50% dacă participantul anunță cu minim 10 zile calendaristice înainte de eveniment că nu ajunge la curs. Locurile rezervate sunt transmisibile, participanții pot fi înlocuiți în orice moment, înainte de începerea cursului.

Burse

Două locuri la Marea Evadare sunt oferite de Școala SPOR și Casa din Vale Breb, ca bursă subvenționată 100%. Bursele oferă acces gratuit integral la tabără, pentru studenți, profesori sau tineri profesioniști care nu au posibilitatea de a plăti costurile taberei. Pentru a aplica la burse: trimiteți un CV și o scurtă scrisoare de motivație la info@scoalaspor.ro până la data de 1 iulie 2021, menționând programul, bursa, localitatea și data cursului la care solicitați bursa.

Înregistrare foto și video

Evenimentul va fi filmat (parțial) și fotografiat, iar materialele rezultate vor fi utilizate pentru producția unor materiale de promovare, prezentare în mass media și pentru arhiva Școlii SPOR. Participanții își vor exprima acordul în acest sens, conform GDPR.

Condiții de securitate sanitară

Cursurile și toate interacțiunile se desfășoară în aer liber și, în caz de ploaie, pe terase în aer liber acoperite. În cazul unor fenomene meteo extreme, cursurile vor fi mutate într-un spațiu interior, iar numărul participanților va fi limitat la 20 de persoane. Participanții vor fi așezați la distanță de minim doi metri unul de celălalt, iar speakerul la o distanță de minim 3 metri de orice participant, conform cerințelor legislației specifice stării de alertă/urgență.

Toate interacțiunile din cadrul programului vor evita contactul fizic între participanți și vor respecta distanțele și condițiile de siguranță stabilite de autorități. Participanții și organizatorii vor respecta cu strictețe toate regulile de securitate sanitară și limitare a interacțiunilor care sunt în vigoare la data evenimentului.

Condiții legale speciale

În condițiile în care autoritățile vor interzice sau vor restricționa desfășurarea evenimentului la data, orele și locația precizate, evenimentul va fi reprogramat cu prioritate, la o dată ulterioară, imediat ce restricțiile sau interdicțiile vor fi ridicate sau, în cazul unor situații extraordinare, la o altă locație, corespunzătoare cerințelor legale.

Gazdele acestui program

Gazdele acestui program: Roxana Vale, Florin Vale și Doru Șupeală

Roxana și Florin Vale, creatorii complexului și experiențelor de la ”Casa din Vale Breb”, amândoi clujeni, au decis să înceapă în 2015 un proiect de salvare și restaurare de case tradiționale maramureșene în Breb, județul Maramureș. Florin este absolvent de învățământ universitar tehnic și a lucrat pentru câteva multinaționale timp de 14 ani, în diferite poziții, de la entry-level la poziții de middle management, Roxana a studiat științe politice și a creat un brand în street fashion, Whoabi Sabi, iar în 2015 a absolvit un curs de design vestimentar la școala de modă Esmod din Paris.

Din 2017, când deja proiectul a ajuns la 3 case salvate, au decis sa se mute definitiv din Cluj în Breb. Între timp familia s-a îmbogățit și cu două fetițe, Nina (4 ani) și Iza (2 ani). În afară de serviciile de cazare și promovare turistică, echipa de la Casa din Vale Breb se ocupă și pe organizarea și găzduirea unor diferite evenimente culturale și educationale desfășurate de-a lungul anului. Le priește viața trăită în tihnă la țară, petrecând mult timp alături de fetele lor, pictând, sau povestind și schimbând idei cu oaspeții lor, veniți din toate colturile lumii.

Momentan, în complexul Casa din Vale au fost salvate, conservate și introduse în circuitul turistic șapte case tradiționale din Maramureș. Roxana și Florin au fost adoptați repede de comunitatea locală din Breb și au devenit unii dintre cei mai activi și mai respectați localnici, mobilizând întreaga comunitate să promoveze turismul rural și să păstreze arhitectura și obiceiurile tradiționale, dar și să participe în număr mare la evenimentele din poiana culturală a Casei din Vale.

Doru Șupeală este doctorand al Universității Babeș-Bolyai – FSEGA, cu o temă de cercetare în managementul creativității și inovației. Are un Executive MBA la Hull University Business School, Licență și Master în Marketing la FSEGA – Universitatea Babeș-Bolyai și a absolvit Jurnalism și Comunicare la Universitatea Transilvania Brașov.

A fost director de marketing, comunicare sau procurement în mai multe companii locale sau multinaționale, între care Selgros, IKEA, Betfair, Onyx Beacon, Ramada Brașov sau InNuts Fund, jurnalist și manager editorial la ProTV, Radio Brașov și MixMediaGroup și consultant de comunicare al Autoliv.

A publicat o carte despre marketing digital (”Experiența Face Diferența” – Editura Libris, 2017), un articol științific despre employer branding (”Inspire to hire and win the war for talents” – Marketing from Information to Decision Journal – DeGruyter, Berlin, 2019), scrie pe propriul blog dorusupeala.ro și pregătește o nouă carte ”Employer Branding 100%”, care va apărea în septembrie 2021 la Editura Curtea Veche.

La Școala SPOR, Doru Șupeală susține programe educaționale de employer branding, leadership, marketing și comunicare, cursuri de creativitate și atelierele de ideație f(i) – Fabrica de Idei.

Rezervă-ți locul la Marea Evadare de la Breb 22-25 iulie 2021

Dacă ești interesat(ă) de acest eveniment, te rugăm să completezi acest formular.

Datele tale personale și de contact vor fi păstrate în mod securizat pe serverul intern al Școlii SPOR și utilizate exclusiv pentru a te informa despre lansarea și dezvoltarea acestui program educational.

DETALII CURSANT
DETALII FACTURARE
Școala SPOR

Celelalte evenimente programate la Școala SPOR

Cluj Napoca
2021
10
mai

Product Management 1.0.1. - Introducere în Dezvoltarea Produselor

Curs introductiv în Dezvoltarea unui Produs sau Serviciu, în industria IT sau orice alt sector, destinat tuturor celor care țintesc o carieră ca Product Owner, Business Analyst, Product Manager, Project Manager, un rol de sales sau marketing în relație directă cu clienții sau pur și simplu vor să dezvolte un produs sau un serviciu.
Andrei Adam
Cluj Napoca
2021
11
mai

GDPR într-o zi, de la zero la conformitate. Inițiere în Data Protection.

GDPR într-o zi, de la zero la conformitate. Inițiere în secretele profesiei de Data Protection Officer. Acest curs vă va trece prin toate etapele unui proiect de conformitate la GDPR, pe baza experienței de lucru cu peste 100 de clienți și este un prim pas foarte potrivit de parcurs, dacă vreți să alegeți o carieră de Data Protection Officer.
Tudor Galoș
Cluj Napoca
2021
12
mai

Planificare strategică în Business

Vii cu o problemă de afaceri și pleci cu un plan clar. O zi de training intensiv pentru antreprenori și top manageri. Planificarea Strategică te ajută să îți duci afacerea de la stadiul de supraviețuire în stadiul de companie organizată, pregatită să facă bani și să se dezvolte pe termen lung.
Florin Șomodi
Cluj Napoca
2021
18
mai

Employer Branding 100% Masterclass

Masterclass pentru antreprenori, manageri și specialiști. Framework, strategie, principii, metode, instrumente, tendințe, KPIs și acțiuni tactice necesare definirii, implementării și managementului Brandului de Angajator.
Doru Șupeală
Cluj Napoca
2021
19
mai

Cuvinte care conving: Creative Copywriting

Un curs de scriere creativă care prilejuiește o călătorie fascinantă și educativă în lingvistică, semiotică, psihologie, sociologie și antropologie, totul condimentat cu mult umor.
Florin Dumitrescu
Breb, MM
2021
20
-23
mai

Festivalul de Marketing de la Breb

Despre strategie, branding, creativitate, copywriting, digitalizare, automatizare, personalizare și inovație în marketing într-un eveniment unic și exclusiv, cu doar 20 de participanți. Învățăm, exersăm, dezbatem și povestim.
Andrei Cismaru
Cluj Napoca
2021
24
-25
mai

Brand Strategy Masterclass

De la Brand Strategy la Creative Execution – Transformă-ți brandul într-un succes de piață Masterclass de două zile pentru antreprenori, top manageri și profesioniști din Marketing și Advertising.
Mihai Bonca
Cluj Napoca
2021
26
mai

Talent Academy - Advanced level

A micro-MBA for HR professionals. Internationally - accredited Program for Human Resources & Talent Specialists, Executives, and Managers.
Andrew Taylor

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed